Χρόνια Πολλά Στα Νέα της Λέσβου..!!!


10 χρόνια κυκλοφορίας συμπλήρωσε η ημερήσια εφημερίδα «Τα Νέα της Λέσβου» την Κυριακή 28 Ιουνίου 2020.

Όλα αυτά τα χρόνια παραμένει στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης και με εγκυρότητα μεταδίδει τις σημαντικότερες ειδήσεις από το νησί μας.

«Η συντακτική ομάδα και ο Δ/ντης του LesvosPost Στεφάνου Γεώργιος εύχονται στο προσωπικό και την διοίκηση της εφημερίδας τα Νέα της Λέσβου δύναμη, υπομονή και συνέπεια όπως όλα τα υπόλοιπα χρόνια για το καλό της ενημέρωσης του νομού μας και όχι μόνο! Να συνεχίσει με την ίδια ποιότητα και σοβαρότητα, με την εμπειρία τόσων χρόνων στη δημοσιογραφία, με έγκυρη ενημέρωση και η συνολική προσφορά. 

Μέσα σε μια περίοδο γενικευμένης κρίσης, «τα Νέα της Λέσβου» κατάφεραν όχι μόνο να επιβιώσουν, αλλά και να αναδειχθούν σε κορυφαία ημερήσια εφημερίδα της Λέσβου, αλλάζοντας ριζικά τον τοπικό Τύπο.

Ευχόμαστε για πολλά χρόνια να συνεχίζει με επιτυχίες!»

Το επετειακό editorial της εφημερίδας αναφέρει:

Ήταν πριν από 10 χρόνια τότε που η οικονομική κρίση άρχιζε να γίνεται αισθητή στην  Ελλάδα,  όταν στις 28 Ιουνίου του 2010 κυκλοφορούσε το πρώτο φύλλο των «Νέων της Λέσβου» και παρότι η ιστορία των «Νέων της Λέσβου» είναι γνωστή στην τοπική κοινωνία, για τους νεότερους αναγνώστες μας αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η προσπάθεια ξεκίνησε από απολυμένους της τότε εφημερίδας Αιολικά Νέα προσλαμβάνοντας απολυμένους της ίδιας εφημερίδας, οι οποίοι βρήκαν απασχόληση στο νέο εγχείρημα.

Μια προσπάθεια χωρίς κεφάλαια, χωρίς χρηματοδότες, η οποία στηρίχτηκε στη συνδρομή των αναγνωστών και στη διαφήμιση των επαγγελματιών. Ίσως γι’ αυτό τότε στην αρχή, κάποιοι έσπευδαν να… ψιθυρίσουν ότι τα «Νέα της Λέσβου» δεν θα είχαν ούτε τρεις μήνες ζωής!  Η κοινωνία όμως είχε άλλη άποψη. 

Στα 10 χρόνια της σφοδρής οικονομικής κρίσης, τα «Νέα της Λέσβου» βρέθηκαν από τον πρώτο μήνα της έκδοσής τους στην πρωτοπορία της ενημέρωσης και διακρίθηκαν ως η εφημερίδα που δίνει το βήμα σε όλους τους πολίτες για να ακουστεί η φωνή τους. Με κριτική ματιά απέναντι σε κάθε εξουσία, αλλά χωρίς να μηδενίζουν. Αναδεικνύοντας ταυτόχρονα κάθε θετική προσπάθεια και πρωτοβουλία.

10 χρόνια τώρα τα «Νέα της Λέσβου» αντλώντας τη δύναμή τους από την εμπιστοσύνη της τοπικής κοινωνίας,  είναι η δύναμη του πολίτη, η φωνή του που ακούγεται και φτάνει στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. 

Ωστόσο, τίποτα μέσα σε αυτήν τη δεκαετία που πέρασε δεν ήταν εύκολο.

Η ασυμβίβαστα αδέσμευτη δημοσιογραφία που δεν έχει σημείο αναφοράς και χρηματοδότησης κομματικά γραφεία, δεν έχει από πίσω της επιχειρηματικά ή άλλα συμφέροντα. Η δημοσιογραφία που δεν προωθείται για να… επιτύχει συγκεκριμένους σκοπούς στο τοπικό πολιτικό σύστημα «κάθεται στο λαιμό» των κύκλων, που κατά καιρούς επιδιώκουν να έχουν έλεγχο και ρόλο στις εξελίξεις του τόπου μας.

Με αυτό λοιπόν το δεδομένο, η προσπάθειά μας δέχτηκε στο πέρασμα της δεκαετίας και υπόγειο πόλεμο, δέχτηκε αθέμιτο ανταγωνισμό από κύκλους που θα προτιμούσαν την τοπική επικαιρότητα χωρίς τα «Νέα της Λέσβου», ώστε να μην υπάρχει αντίβαρο στην ενημέρωση. Όμως η ζωή έδωσε από μόνη της τις απαντήσεις κρίνοντας και κατατάσσοντας τον καθένα εκεί που πρέπει.  

-10 χρόνια από τις 28 Ιουνίου του 2010, μόλις τους προηγούμενους μήνες, ο Θεός και η κοινωνία αξίωσαν τα «Νέα της Λέσβου» να είναι η μοναδική πηγή έντυπης ενημέρωσης των πολιτών στο δύσκολο και πρωτόγνωρο διάστημα του λουκέτου για τον κορονοϊό από τον περασμένο Μάρτιο.

-10 χρόνια από τις 28 Ιουνίου του 2010, όπως κάναμε και στις προηγούμενες 9 επετείους μας, ΔΕΝ θα είμαστε εμείς αυτοί που θα βγούμε στους δρόμους για να φωνάξουμε «πόσο καλοί είμαστε», ούτε θα παραστήσουμε τους τιμητές και το μονοπώλιο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης στη Λέσβο. Οι παραστάσεις και το θέατρο είναι για άλλους…

Εμείς συνεχίζουμε με τους ίδιους χαμηλούς τόνους, που μας γνωρίζετε εδώ και 10 χρόνια, να υπηρετούμε την ενημέρωση, με στόχο να μπει μία πέτρα πάνω στην άλλη για τον τόπο μας και για το αύριο της νέας γενιάς. Συνεχίζουμε απέναντι σε κάθε αδικία που γίνεται σε βάρος πολίτη ή κοινωνικής ομάδας. Συνεχίζουμε, χωρίς συμβιβασμούς, αδέσμευτα μέσα στην κοινωνία, η οποία  είναι ο τελικός κριτής για όλους μας. Μια κοινωνία που τιμά καθημερινά με την εμπιστοσύνη της τα «Νέα της Λέσβου», που επιζητά ενημέρωση χωρίς αστερίσκους, χωρίς κομματικές παρωπίδες και άλλες σκοπιμότητες! 

Εκτός από την τεράστια ευθύνη που αισθανόμαστε από την εμπιστοσύνη σας, αυτό που μας γεμίζει καθημερινά είναι η επαφή μας μαζί σας, όταν μας τηλεφωνείτε ή έρχεστε από τα γραφεία της εφημερίδας για να μας πείτε το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε ή να καταγγείλετε την υπηρεσία που δεν σας βοήθησε. Και μας γεμίζει ακόμα περισσότερο όταν όλοι εσείς που επισκέπτεστε τα γραφεία των «Νέων της Λέσβου» δεν αισθάνεστε επισκέπτες, αλλά σαν να βρίσκεστε στο σπίτι σας, σε ένα οικείο περιβάλλον. 

Αυτή είναι η δική μας ηθική ικανοποίηση και πράγματι βρίσκεστε στη δική σας εφημερίδα που χθες Κυριακή συμπλήρωσε 10 χρόνια παρουσίας, 10 χρόνια καταγραφής της ιστορίας του τόπου μας.

Δική σας, λοιπόν, η επέτειος των 10 χρόνων, χρόνια σας πολλά!