Γατογωνιά | «Επιτυχόντες χωρίς κομματικές παρεμβάσεις...» - Το νέο της ημέρας από τον Τζιτζιφρίγκο....


Το νέο της ημέρας από τον ρεπόρτερ Τζιτζιφρίγκο |  Του Ευστράτιου Δ. Κοκκινέλλη 

-  Καλημέρα μεγάλε και χρόνια σου πολλά! Τι κερνάς; Πάμε στα 22;

- Καλημέρα Τζιτζιφρίγκο μου, σε ευχαριστώ πολύ! Αν δεν κεράσω, θα χαλαστείς; Ναι, 22 πια...

- Ε τώρα δεν ξηγιέσαι ωραία. Κανένα μεζεδάκι για μένα δεν έχει; Γάτος ωραίος και σένιος είμαι. Τι είμαι τίποτα από τα μεγάλα αιλουροειδή που τρώνε από «ξένα χέρια» και «μας κουνάνε το δάχτυλο»;

- Άντε ό,τι θες, κι ας “χαλάμε καρδιές” μ’ αυτά που λες παλιόμουτρο...

- Αφεντικό, σήμερα, λέω να συζητήσουμε για τις εξετάσεις των συνοριοφυλάκων, μιας κι ολοκληρώθηκαν χθες. Οι εξετάσεις που λες, άκρως αντικειμενικές!

- Μιλάς σοβαρά ή κοροϊδεύεις;

- Πολύ σοβαρά! Εξετάσεις χωρίς κομματικές παρεμβάσεις, κι ας λέγανε πολλοί ότι θα βολευτούν τα «γαλάζια παιδιά», και πως είναι ήδη ντυμένα στη στολή του συνοριοφύλακα, και ότι αυτές οι προκηρύξεις βγαίνουν, για να φτιάξει η Κυβέρνηση τον κομματικό της στρατό. Η παρούσα Κυβέρνηση δείχνει έμπρακτα ότι δεν “βολεύει” και δεν κάνει διακρίσεις.

- Έχεις παρασκήνιο ή απλώς πήρε το λιβανιστήρι;

- Ναι αφεντικό, ως γάτος - φευγάτος και ρεπόρτερ που σέβεται τον εαυτό του, έχω τις πληροφορίες μου. Στη γειτονική Χίο,  που λες, πολλά παιδιά “βράζουν” που υπήρξε αξιοκρατία. Υπήρξαν και φωνές γιατί πέρασαν υποψήφιοι με τατουάζ, αλλά δεν τις ενστερνίζομαι. Πρέπει, πλέον, να καταργηθεί αυτό το αναχρονιστικό κριτήριο και να μην αποκλείονται ικανά άτομα.

- Συμφωνώ απόλυτα Τζιτζιφρίγκο. Να ευχηθούμε τώρα καλή σταδιοδρομία και σιδεροκέφαλοι σε όσες/ όσους πέρασαν;

- Εννοείται αφεντικό! Όπως και σε εκείνες/ εκείνους που δεν τα κατάφεραν. Είμαι σίγουρος πως θα βρουν αυτό που πραγματικά τους ταιριάζει.

Για να έχεις κι εσύ άμεση επικοινωνία με τον γάτο Τζιτζιφρίγκο, και να του θίξεις το θέμα που θες προς συζήτηση, δεν έχεις παρά του να στείλεις μήνυμα στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο, gatostzitziphrinkos@gmail.com .