Γ. Μπουρνους: Να αποζημιωθούν οι ελαιοπαραγωγοί λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών


Τρεις ερωτήσεις για αγροτικά ζητήματα συνυπέγραψε τις προηγούμενες ημέρες ο Βουλευτής Ν.Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς.

Πιο συγκεκριμένα, οι ερωτήσεις αφορούν:

1) Την ανάγκη αποζημίωσης των ελαιοπαραγωγών και των αμπελοκαλλιεργητών λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών, με αφορμή τις ζημιές που προκάλεσε ο πρόσφατος καύσωνας και οι έντονες βροχοπτώσεις στην καρπόδεση των ελαιοδέντρων και την ανθοφορία των αμπελιών.

2) Τη διευκόλυνση των επαγγελματιών αγροτών από τη ΔΕΗ μέσω της έκδοσης ενιαίου αγροτικού τιμολογίου για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο (αντί για λογαριασμών διμήνου), πρακτική που ακολουθήθηκε το 2018-2019 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και διευκόλυνε την εξασφάλιση ρευστότητας για τις ανάγκες της παραγωγής και καλλιέργειας, αλλά και βοήθησε στην αποτροπή συσσώρευσης ανεξόφλητων τιμολογίων.

3) Την συνέχιση της στήριξης παραγωγών που εντάχθηκαν στις Βιολογικές Kαλλιέργειες (Μέτρο 11) του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 και πιο συγκεκριμένα την επέκταση της εγκριθείσας τριετίας για όλους τους δικαιούχους του Μέτρου 11 για επιπλέον δύο έτη, όπως προβλέπεται από την σχετική προκήρυξη.