Με κάψαλα ζωντάνεψε το πάρκο Χατζηδήμου


«’Τ’ Αγιού Γιαννιού’ και κάψαλα στο πάρκο Χατζηδήμου» ήταν το όνομα της δράσης στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων με την ονομασία «Ζωντανεύουμε τις γειτονιές μας» που διοργανώνει ο Σύλλογος κατοίκων των συνοικιών Κουλμπάρας και Κιόσκι «το κιρκινέτσι» φέρνοντας κοντά τους κατοίκους της γειτονιάς.

Το εγκαταλειμμένο από το Δήμο πάρκο Χατζηδήμου ζωντάνεψε από εκατοντάδες κατοίκους της περιοχής αλλά και όσους από άλλες γειτονιές συνέρευσαν για να χαρούν το ξαναζωντάνεμα του εθίμου με τις «φωτιές τ’ Αι Γιαννιού» με το κάψιμο των ξερών μαγιάτικων στεφανιών από τα σπίτια
Ήταν μια δράση που απέδειξε ότι τα σκοτεινά, γεμάτα χόρτα και σκουπίδια πάρκα της περιοχής, μπορούν να γίνουν τόποι συγκέντρωσης των κατοίκων, χώροι ψυχαγωγίας και δημιουργικής έκφρασης. Φτάνει ο Δήμος και οι συναρμόδιες αρχές να σταματήσουν να αντιμετωπίζουν τις γειτονιές ως το πίσω μέρος κάποιων καταστημάτων, χαλάκι κάτω από το οποίο θα κρυφτούν τα «σκουπίδια» της πόλης.

Και έπεται συνέχεια

Ο Σύλλογος κατοίκων των συνοικιών Κουλμπάρας και Κιόσκι «το κιρκινέτσι» ετοιμάζει για τον Ιούλιο έναν ιστορικό περίπατο στα μνημεία και τα ιστορικά μνημεία της περιοχής. Επίσης σειρά εκδηλώσεων προγραμματίζονται να γίνουν στις πλατείες και στα μικρά και μεγαλύτερα πάρκα και άλλους δημόσιους χώρους της γειτονιάς (στην πλατεία Ελευθερίας στο Κιόσκι, στον Άι Γιάννη τον Αρμένη, και αλλού).