ΠΚΣ Πανεπιστημίου Αιγαίου: «ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ, ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας στη Μυτιλήνη, καλούν κάθε φοιτητή και φοιτήτρια να μπει στον αγώνα για τη διεκδίκηση όλων των απαραίτητων μέτρων για να συνεχίσουμε τις σπουδές μας!

Αυτή τη στιγμή, δεκάδες είναι οι φοιτητές που αναγκάζονται να αφήσουν τα σπίτια τους γιατί οι οικογένειες τους δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα υπέρογκα ενοίκια. Την ίδια στιγμή Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, δεν έχουν λάβει την παραμικρή μέριμνα για τη διευκόλυνση των φοιτητών, που επιστρέφουν στο νησί μας για να πάρουν τα συγγράμματα και τα πράγματα τους. Το άγχος και η αγωνία εντείνονται με όλα τα παραπάνω, πολύ περισσότερο τώρα μέσα στην εξεταστική που ζητάνε από τους φοιτητές να βάλουν για άλλη μια φορά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να προμηθευτούν κάμερα και μικρόφωνο για να συμμετέχουν στις εξετάσεις!

Οι σπουδές μας δεν είναι παιχνίδι, δε θα τις θυσιάσουμε!

Διεκδικούμε εδώ και τώρα:

·  Έκτακτο στεγαστικό επίδομα για ΟΛΟΥΣ τους φοιτητές.
·  Δωρεάν μετακίνηση από και προς τη Λέσβο για όλους τους φοιτητές που είναι από άλλες πόλεις.
·  Παροχή όλων των απαραίτητων μέσων για την εξεταστική σε όποιον δε διαθέτει.
·  Να μην αποκλειστεί κανένας φοιτητής από τις εξετάσεις για τεχνικούς λόγους (π.χ. αδυναμία σύνδεσης).
·  Έκτακτο κονδύλι κρατικής χρηματοδότησης για να προσληφθεί όλο το απαραίτητο προσωπικό και να αναβαθμιστούν οι υποδομές, να υπάρξει ο αναγκαίος εξοπλισμός ώστε να καλυφθούν οι νέες ανάγκες και να επαναλειτουργήσει το Ίδρυμα. 
Καλούμε την Πέμπτη 11/6 στις 19:00 στο Συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου στην Πλατεία Σαπφούς