Βάρκα με 32 μετανάστες έφτασε στο Μανταμάδο


32 μετανάστες βγήκαν αργά το μεσημέρι στην παραλία Παληό στην περιοχή του Μανταμάδου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες τους αποβίβασαν στην ακτή δύο βάρκες της FRONTEX, γιατί η φουσκωτή βάρκα τους δεν είχε μηχανή. Ισχυρίζονται ότι ήταν στη θάλασσα 28 ώρες!

Είναι η πρώτη βάρκα που φτάνει στη Λέσβο από τα τουρκικά παράλια από τις αρχές του μήνα - Οι ροές στα υπόλοιπα νησιά παραμένουν μηδενικές από τις αρχές του περασμένου Μαρτίου


Μια βάρκα με 32 σύμφωνα με την πρώτη καταμέτρηση πρόσφυγες και μετανάστες, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, Αφρικανικής και Αφγανικής καταγωγής έφτασε σήμερα το απόγευμα, στην παραλία Παλιός του Μανταμάδου στη Βορειοανατολική Λέσβο. Πρόκειται για την πρώτη βάρκα με πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνει στη Λέσβο τον Ιούνιο. Οι ροές στα υπόλοιπα νησιά παραμένουν μηδενικές από τις αρχές του περασμένου Μαρτίου.

Οι 32 αφιχθέντες αφού ελεγχθούν ιατρικά θα τεθούν σε καραντίνα στον καταυλισμό στα Μεγάλα Θέρμα της Βόρειας Λέσβου. Εν τω μεταξύ, αρνητικοί στον κορωνοϊό covid 19 κρίθηκαν 125 πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν έρθει στη Λέσβο τον Μάιο. Μεταξύ τους και τέσσερις που στον πρώτο έλεγχο είχαν βρεθεί θετικοί.


      ΦΩΤΟ: Lesvosnews.net