ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2020: Ξεκίνημα με Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία...


*Γράφει ο Ευστράτιος Δ. Κοκκινέλλης

Σήμερα  Δευτέρα (15/6/2020) έχουμε την έναρξη των Πανελλήνιων Εξετάσεων για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων, και την αμέσως επόμενη ημέρα, Τρίτη (16/06), στη “μάχη” μπαίνουν οι μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας.

Οι φετινοί πανελλαδομάχοι προετοιμάστηκαν εντελώς διαφορετικά από τον Μάρτιο κι έπειτα, σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές, μιας κι υπήρχε η καραντίνα για τον “απρόσκλητο και αόρατο εχθρό”, ο οποίος επηρέασε τις ζωές όλων μας. Έτσι, οι αυριανοί φοιτητές είχαν να αντιμετωπίσουν και τον ιό, πέραν τις συναρτήσεις - εξισώσεις των Μαθηματικών, τον Βενιζελισμό - Αντιβενιζελισμό και τα “ανήσυχα” χρωμοσώματα της Βιολογίας. Βέβαια, δεν είχαν τις μάχες των Λατίνων, μιας και αντικαταστάθηκε το μάθημα των Λατινικών από αυτό της Κοινωνιολογίας.

Οι μαθήτριες/ες που σε λίγα 24ώρα θα μπουν στην αρένα των Πανελληνίων - Πανελλαδικών Εξετάσεων, πρέπει να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, σε εγρήγορση, αλλά σε καμία περίπτωση να μην παρουσιαστούν αγχωμένοι. Οφείλουν την όλη διαδικασία να την δουν ως ένα παιχνίδι που μόλις κυκλοφόρησε. Ακριβώς με την ίδια ματιά είχα δει και τη δική μου συμμετοχή στις εξετάσεις, τρία χρόνια πριν. Είστε έτοιμες/οι να μάθετε για τις “Πανελλήνιες 2020”;

“Πανελλήνιες 2020”| Το νέο παιχνίδι που τα “σπάει”...

Οι “Πανελλήνιες 2020” είναι ένα νέο παιχνίδι που αναμένεται να κυκλοφορήσει τη Δευτέρα στα εξεταστικά κέντρα των Πανελλήνιων Εξετάσεων. Ένα παιχνίδι γνωστό, σχεδόν σε όλους, μα και ανατρεπτικό, γεμάτο εκπλήξεις. Ένα παιχνίδι περιπέτειας, που δεν υπάρχουν χαμένοι, παρά μόνο νικητές.

Οι “Πανελλήνιες 2020” είναι μια νέα έκδοση της δημοφιλής σειράς “Πανελλήνιες”, ενός παιχνιδιού αρκετά διαδεδομένο στους 18χρόνους που κυκλοφορεί και θα κυκλοφορεί για πάρα πολλά χρόνια.  Γι’ αυτό, πριν από εσάς αλλά και μετά, υπήρξαν και θα υπάρξουν πολλοί gamers.

Το παιχνίδι έχει αφετηρία την έναρξη των Πανελλαδικών και <<τερματίζει>> στη λήξη των σπουδών σας. Το παιχνίδι  αποτελείται από τέσσερα επίπεδα και στόχος αυτού, είναι να συγκεντρώσει όσα περισσότερα μόρια μπορεί. Στο τέλος των μαθημάτων, και με τα μόρια που έχει συγκεντρώσει ο καθένας, θα έχει χρόνο να επιλέξει το νέο παιχνίδι που ακούει στο όνομα “Τριτοβάθμια” ή να κάνει “restart the game”.

Οι Πανελλήνιες είναι ένας αγώνας ιδιαίτερα απαιτητικός, επίπονος και δύσκολος. Είναι για πολλούς, ο πρώτος μεγάλος και σοβαρός αγώνας από το ξεκίνημα του βίου της, πριν μπουν και τρέξουν στον Μαραθώνιο, που λέγεται ζωή. Όπως και να έχει όμως, ο καθένας που μετέχει σ' αυτές, αποκομίζει μόνο εμπειρίες και "τεστάρει" τον εαυτό του. Σ' αυτό το ταξίδι, ο διαγωνιζόμενος έχει την ευκαιρία να διευρύνει τους πνευματικούς του ορίζοντες, να κερδίσει γνώσεις και να διαμορφώσει προσωπικότητα. Αφήνει την εφηβική του ηλικία και είναι έτοιμος να μπει ενεργά στη ζωή.

Πανελλαδομάχοι ώρα για παιχνίδι, αρχής γενομένης με τη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία! 4 επίπεδα και τερματίσατε το παιχνίδι “Πανελλήνιες 2020”... Καλή τύχη σε όλες/ όλους σας! Απολαύστε το...

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ...

ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΓΕΛ:

1) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ
2) ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ - ΜΟΝΑΞΙΑ
3) ΥΓΕΙΑ - ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΠΑΛ:

1) ΜΜΕ
2) ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ- ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΝΕΛΙΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΠΟ ΛΑΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ
3) ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σημείωση: Τα παραπάνω αποτελούν προβλέψεις! Μπορεί, στις εξετάσεις του ‘18 και του ‘19, να είχαν πέσει ως θέματα η παιδεία και ο ενεργός πολίτης(είχαν προβλεφθεί), αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα ισχύσει και φέτος. Επίσης, οι προβλέψεις για τα ΕΠΑΛ ισχύουν και για τα ΓΕΛ, και το αντίστροφο.

 *Ο Ευστράτιος Δ. Κοκκινέλλης είναι Δημοσιογράφος και Φοιτητής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.