Χαρδαλιάς: «To take away αφορά στα καφέ και όχι στα μπαρ με συγχρωτισμό»- Μπαρ “στήνουν” υπαίθρια πάρτι (βίντεο)


Στις καθιερωμένες δηλώσεις ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, την δεύτερη μέρα της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν εξαιτίας του κορονοϊού.

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως έχει ξεκινήσεις μια νέα καθημερινότητα, ιδιαίτερα ρευστή και κρίσιμη για την επόμενη πορεία.

Οι συστάσεις για αποφυγή συγχρωτισμού βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα. Η εικόνα μπαρ κυρίως στην επαρχία, με πολλούς συγκεντρωμένους, με μουσική, για δήθεν take away ποτά, προσβάλλει όλους μας. Όλους όσους ακολουθούν πιστά τις οδηγίες.

Οι μηχανισμοί του κράτους θα ρίξουν το βάρος τους σε αυτό τον τομέα και επιφυλασσόμαστε για περισσότερα μέτρα. Και είναι κρίμα για τους πολλούς που τηρούν τους κανόνες.

«Τα take away σε ποτά δεν επιτρέπεται. Όπως επίσης δεν επιτρέπεται να παίζουν μουσική στη διαπασών στις 11 το βράδυ. Γι’ αυτό και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και σε αυτό το επίπεδο ενεργοποιούνται από σήμερα. Επιφυλασσόμαστε για περισσότερα μέτρα…», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Δείτε τις δηλώσεις του υφυπουργού πολιτικής Προστασίας: