Σε καλό κλίμα η επίσκεψη Μηταράκη στην δυτική Λέσβο (pics)


Επίσημη επίσκεψη στο Δήμο Δυτικής Λέσβου πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο νησί.


Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος τον υποδέχτηκε – όπως και τον Αντιπρόεδρο της Βουλής, βουλευτή Ν. Λέσβου Χαράλαμπο Αθανασίου - στο κεντρικό κτήριο του Δήμου, με τη συμμετοχή του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Στρατή Γελαγώτη, των επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου κ.κ. Χήρα, Συκά και Ζαφείρη και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Άρη Ελευθερίου. Σε δεύτερη φάση, ο Υπουργός είχε την ευκαιρία να συζητήσει και με τους αντιδημάρχους των ενοτήτων που επιβαρύνονται από το μεταναστευτικό, η οποία ήταν ανοιχτή για τους εκπροσώπους του Τύπου και τους πολίτες.


Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου στην τοποθέτησή του προς τον Υπουργό, υποστήριξε πως η συνάντηση αυτή έπρεπε να είχε γίνει αρκετούς μήνες νωρίτερα, τονίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα είχαν αποφευχθεί πολλά ατυχή γεγονότα. «Οι δημότες της Δυτικής Λέσβου νιώθουν ότι δεν τους υπολόγιζε κανείς από την κυβέρνηση. Είναι στο χέρι σας να οικοδομηθούν οι σχέσεις εμπιστοσύνης μαζί τους που από την πρώτη ημέρα της εκλογής του υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βέρρος.


Επαναλαμβάνοντας τη θέση του δημοτικού συμβουλίου της Δυτικής Λέσβου: «αποσυμφόρηση του νησιού, καμία νέα δομή στη Λέσβο».


Ακολούθησε διαλογική συζήτηση σε πολύ καλό επίπεδο και κλίμα με τους επικεφαλής των παρατάξεων, με το Δήμο Δυτικής Λέσβου να έχει την ευκαιρία να «συστηθεί» στον Υπουργό και να αναπτύξει συνολικά τα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο και επηρεάζονται από το μεταναστευτικό. Με πιο χαρακτηριστικό εκείνο του τουρισμού.