Ρεπορτάζ L.P: Εργοτάξιο η Πλαζ στα Τσαμακια Μυτιλήνης (PICS)


Μόλις ανάψει το πράσινο φως η κυβέρνηση για το άνοιγμα των δημοτικών πλαζ πρόκειται να ανοίξει η πλαζ «Τσαμάκια»

Ωστόσο, ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για τις συμβάσεις όλων όσοι πρόκειται να δουλέψουν στην πλαζ κι ούτε έχουν τελειώσει οι εργασίες ευπρεπισμού και συντήρησης της.

Οι εργασίες στα «Τσαμάκια» άρχισαν πριν λίγες μέρες.


Εργατοτεχνίτες του δήμου Μυτιλήνης με την επίβλεψη της ΑΔΕΛ Α.Ε έχουν αναλάβει τον καθαρισμό του χώρου, τη συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού και τον ευπρεπισμό της παραλίας.

Μία βόλτα στο εσωτερικό της πλαζ αρκεί για ν’ αντιληφθεί κανείς ότι δεν αρκούν λίγες ημέρες, ούτε δύο ζευγάρια χέρια για να γίνει η όλη προετοιμασία. Δεδομένης αυτής της κατάστασης, της σημερινής ημερομηνίας και κάποιων άλλων παραγόντων που επισημαίνονται παρακάτω, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα σχηματίσουν άλλη άποψη, από εκείνη της διοίκησης της Α.Δ.Ε.Λ., για το πότε θα ανοίξει η πλαζ. 


Πλαστικά μπουκάλια πεταμένα δεξιά κι αριστερά, καρέκλες τοποθετημένες στη μέση του πουθενά, άγρια χόρτα να ξεφυτρώνουν από παντού, δέντρα που θέλουν κλάδεμα και καθάρισμα, αμμουδιά που χρειάζεται στρώσιμο, διαμορφώνουν το σκηνικό που θα συναντήσει κανείς στα «Τσαμάκια».


Μπορεί η ημερομηνία έναρξης λειτουργίας να είναι ακόμη στον αέρα λογο των μέτρων για την μη διασπορά του COVID-19, όπως και οι συμβάσεις του προσωπικού, όμως το σίγουρο για την πλαζ «Τσαμάκια» είναι ότι τα εισιτήρια θα παραμείνουν στις ίδιες τιμές με πέρυσι ίσως και μειωμένα. 

Η πλαζ Τσαμακια φέτος μετά την ολοκλήρωση της ανάπλασης στην περιοχή θα είναι ένα από τα σημεία αναφοράς της Μυτιλήνης και όχι μόνο όταν φυσικά το επιτρέψουν οι συνθήκες σχετικά με τον κορονοιο.

Όπως σημειώνει σε ανάρτηση του το μέλος του Δ.Σ της ΑΔΕΛ Α.Ε Προκόπης Σαρρης «Σήμερα ως Μέλος του ΔΣ της ΑΔΕΛ ΑΕ πραγματοποίησα επίσκεψη στην πλαζ Τσαμάκια για να επιβλέψω τις εργασίες που πραγματοποιούνται στο χώρο ώστε η παραλία να μπορέσει και φέτος να είναι στην διάθεση των πολιτών μας. Δυστυχώς τα προβλήματα είναι αρκετά και ως Μέλος του ΔΣ αλλά και όλα τα Μέλη του ΔΣ θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε και να καλυτερεύσουμε τις συνθήκες και επιτέλους να δημιουργήσουμε την ανάλογη Πλαζ που αξίζει σε όλους μας.»