ΕΛΕΎΘΕΡΟΙ ΠΟΛΊΤΕΣ Μυτιλήνης: «Ευρωπαϊκοί φορείς αμφισβητούν την εθνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου»


ΕΛΕΎΘΕΡΟΙ ΠΟΛΊΤΕΣ. Μυτιλήνη- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στις 20 Απριλίου έγινε γνωστό ότι έγινε δεκτό από τον κ. Μηταράκη το αίτημα του Δημάρχου Μυτιλήνης, για την άμεση μεταφορά 2.000 λαθρομεταναστών «αιτούντων άσυλο» από το ΚΥΤ Μόριας. Ανακοινώθηκε μάλιστα ότι το Σάββατο 25 Απριλίου πλοίο θα παρελάμβανε 1.500 άτομα από «ευάλωτες» κατηγορίες με προορισμό την ενδοχώρα. Ακολούθησε νεότερη ανακοίνωση ότι, αντί των 1.500, θα μεταφερθούν 400 άτομα. Αποτέλεσμα: Δεν μεταφέρθηκε κανείς!!!

Λίγες μέρες μετά γίνεται γνωστό ότι θα μεταφερθούν:

1) 400 άτομα την Κυριακή 3 Μαΐου
2) 100 άτομα την Τρίτη 5 Μαΐου (τα οποία.. ΑΝ δεν μεταφερθούν τότε, θα μεταφερθούν στις 10/5!!)
3) 300 άτομα την Κυριακή 10 Μαΐου

Δεδομένου ότι,μετά από τόσους μήνες υποσχέσεων, ο επίσημος πληθυσμός των λαθρομεταναστών στο νησί εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλός (περί τα 20.000 άτομα) είναι προφανές ότι η σποραδική μεταφορά (αν γίνει) 400 ή 100 ή 50 ατόμων, καθιστά πλέον την επίκληση της λέξης «αποσυμφόρηση» ως κοροϊδία προς τους πολίτες της Μυτιλήνης.

Καλούμε λοιπόν τον Δήμαρχο Μυτιλήνης να ενημερώσει τους πολίτες σε τι ενέργειες έχει προβεί το τελευταίο διάστημα και κυρίως με ποιο τρόπο θα αντιδράσει εάν συνεχιστεί η παρούσα κατάσταση.

Εν τω μεταξύ η ουσία του κλίματος που διαμορφώνουν διάφοροι ευρωπαϊκοί φορείς είναι η ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ στα ΝΗΣΙΑ Αιγαίου που έχουν λαθρομετανάστες, με ΠΡΟΣΧΗΜΑ τα «ανθρώπινα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο».

Σχετικά υπενθυμίζουμε την πρόσφατη μελέτη με τίτλο "Asylum Seekers and Migrants in Lesvos, Greece 2019-2020" (www.urmi.fi/julkaisut
) του παλαιότερου και μεγαλύτερου Πανεπιστημίου της Φινλανδίας (στο Turku), όπου μεταξύ άλλων αναγράφεται ότι τα ατομικά δικαιώματα των μεταναστών υπερισχύουν της "υψηλώ ονόματι" εθνικής κυριαρχίας. Με απλά λόγια η Ελλάδα έχει τύποις εθνική κυριαρχία στη Λέσβο, διότι η κοινωνική πλειοψηφία έχει αλλάξει και ταυτόχρονα εγείρεται το ζήτημα της «διοίκησης των σχετικών με το άσυλο μεταναστών», οι οποίοι πρέπει να έχουν και το δικαίωμα της πολιτικής εκπροσώπησης (!!!).

Ηδη ο πρέσβης της Ελλάδος στη Φινλανδία αντέδρασε άμεσα και απάντησε με μακροσκελή επιστολή (https://www.facebook.com/Greek-Embassy-in-Finland-100290231661659/)

Ο Δήμος Μυτιλήνης προτίθεται να αντιδράσει στις έξωθεν προσπάθειες αποδοχής ΓΚΡΙΖΩΝ ΖΩΝΩΝ και κατάλυση εθνικής επικυριαρχίας στη Λέσβο μέσω του "προσφυγικού";;;