Δ. Χατζηγιάννης: «Συνεχίζει να δημιουργεί εντυπώσεις η δημοτική παράταξη «ΠΥΞΙΔΑ»


Αγριεύει η κόντρα της δημοτικής αρχής Μυτιλήνης με την δημοτική παράταξη «ΠΥΞΙΔΑ» της κας Χιωτελλη

Ανακοίνωση από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Μυτιλήνης Δημοσθένη Χατζηγιάννη:

Δυστυχώς η δημοτική παράταξη «Η ΠΥΞΙΔΑ» με την επικεφαλή της, συνεχίζει την προσφιλή της τακτική, να πολιτεύεται δηλαδή κρυπτόμενη από την αλήθεια προς τους συμπολίτες μας, έχοντας ως μοναδικό σκοπό της, την δημιουργία εντυπώσεων και μόνο.

Μήπως η κα Χιωτέλλη ξέχασε το email που προσωπικά της έστειλε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου για να της εξηγήσει για ποιο λόγο δεν θα συζητηθούν τα δύο ψηφίσματα για την προστασία πρώτης κατοικίας και την στήριξη των επιχειρηματικών της εστίασης; Φαίνεται, ότι η επιλογή της «να παραβιάζει ανοιχτές θύρες» είναι ο τρόπος που εννοεί την αντιπολίτευση στον Δήμο Μυτιλήνης.

Και για του λόγου το αληθές σας αναφέρω επί λέξει την επιστολή που έλαβε η κα Χιωτέλλη στις 4-5-2020, ημέρα του Δημοτικού Συμβουλίου όπου και εξηγούσε τους λόγους που η Δημοτική Αρχή δεν θα συζητήσει τα δύο ψηφίσματα.

«Κυρία Χιωτέλλη καλημέρα σας

Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας σήμερα 4-5-2020 όπου σας εξήγησα την θέση της Δημοτικής Αρχής για την υποβολή των δύο ψηφισμάτων σας πρός ψήφιση, ήτοι το πρώτο που αφορά την πρώτη κατοικία και το δεύτερο που αφορά τα μέτρα στήριξης των επαγγελματιών του κλάδου της εστίασης, όπως αυτή εκφράστηκε δια του Δημάρχου κου Κύτελη, σας ενημερώνω και δια του παρόντος email μου, ότι για μεν το πρώτο ψήφισμα που αφορά την προστασία πρώτης κατοικίας, ήδη η Κυβέρνηση με νομοθετική της πρωτοβουλία παρέτεινε την προστασία της μέχρι 30-7-2020 οπότε και παρέλκει η συζήτηση του ψηφίσματος για την ώρα, για δε το δεύτερο ψήφισμα που αφορά τα μέτρα του κλάδου της εστίασης, ήδη ο Δήμος Μυτιλήνης σε συνάντηση με τους εκπροσώπους του Δ.Σ. του συλλόγου επιχειρηματιών εστίασης «ΑΣΠΙΔΑ» την προηγούμενη εβδομάδα, είχε διεξοδική συζήτηση για το θέμα αυτό, τα δε μέτρα που καταρχήν συζητήθηκαν με το συνδικαλιστικό όργανο των επιχειρηματικών εστίασης, αποτέλεσαν κοινό τόπο μεταξύ των δύο πλευρών, συμφώνησαν δε να εξειδικευθούν, μετά απο επεξεργασία τους απο τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Μυτιλήνης, ώστε στην συνέχεια να έλθουν πρός ψήφιση στην Οικονομική Επιτροπή και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Για τον λόγο αυτόν η πρόταση επι των δύο ψηφισμάτων της Δημοτικής Αρχής είναι να μην συζητηθούν για την ώρα, αλλά στο άμεσο μέλλον όταν και θα υπάρχουν συγκεκριμένη αναγκαιότητα για την συζήτηση τους και επικαιροποίηση αυτών.  

Mυτιλήνη, 4-5-2020

Με εκτίμηση
Δημοσθένης Χατζηγιάννης
Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μυτιλήνης»

Και η απάντηση από την κα Χιωτελλη:

Όποιος διαβάσει την απάντηση του κ. Χατζηγιάννη θα καταλάβει πως επιβεβαιώνει την ανακοίνωσή μας.

 Όπως θα δείτε ο κ. Χατζηγιάννης (εκπροσωπώντας όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας;)

 α) Θεωρεί επαρκή την τρίμηνη παράταση για την προστασία της πρώτης κατοικίας και δεν θεωρεί πως πρέπει να ζητήσουμε παράταση τουλάχιστον ενός έτους, όπως λέει το ψήφισμα,  διότι μάλλον πιστεύει πως δεν πρέπει να διαφωνούμε με την κυβέρνηση . Αλλιώς πώς να εξηγηθεί τέτοια σθεναρή άρνηση για κάτι που πολλά Δημοτικά Συμβούλια υιοθέτησαν και με τις ψήφους των κυβερνητικών παρατάξεων.

β) Ο κ. Χατζηγιάννης δεν θέλει να ζητήσουμε από την κυβέρνηση να πάρει συγκεκριμένα μέτρα ανακούφισης των επιχειρηματιών και των εργαζομένων του χώρου εστίασης(όπως ζητούσε το ψήφισμά μας) γιατί  όπως φαίνεται, πάλι πιστεύει πως δεν πρέπει να στεναχωρούμε την κυβέρνηση.

Ευχαριστούμε τον κ. Χατζηγιάννη που έβαλε τα πράγματα στην κομματική τους διάσταση τόσο καθαρά.

Εμείς θα συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τους συμπολίτες μας και να στεκόμαστε αρωγοί στις ανάγκες τους!

Άλλοι πάλι επιλέγουν να μη στεναχωρούν την κυβέρνηση.

Τι να κάνουμε ο καθένας κάνει τις επιλογές του κι γι' αυτές θα κριθεί!

Χιωτέλλη Εριφύλη.