Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου και τα χωριά του στην ψηφιακή εποχή


Προσκαλώντας τους δημότες της Δυτικής Λέσβου να γίνουν συμμέτοχοι στο φιλόδοξο εγχείρημα, σερφάροντας για να γνωρίσουν την ηλεκτρονική πλατφόρμα mwlesvos.gr, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος σήμανε και επίσημα χθες το μεσημέρι μέσω συνέντευξης Τύπου, την είσοδο του νεοσύστατου Δήμου στην ψηφιακή εποχή.

Μαζί με τον Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Στρατή Ζαφείρη, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Άρη Ελευθερίου, τον υπάλληλο – διαχειριστή της πλατφόρμας Γιάννη Χαλέλλη και τον ειδικό σύμβουλο Παναγιώτη Αγουρόγιαννη, παρουσίασαν εξειδικευμένα τις τεχνικές δυνατότητες του τεχνολογικού εργαλείου που τίθεται στην υπηρεσία του Δήμου Δυτικής Λέσβου. Εκφράζοντας την πεποίθηση πως το εργαλείο αυτό, δύναται και θα οδηγήσει πολύ σύντομα τον Δήμο στη μετάβασή του στην ψηφιακή διακυβέρνηση.


Ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Στρατής Ζαφείρης αφού ευχαρίστησε όλους όσοι συνεργάστηκαν προκειμένου να βγει στον «αέρα» η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα του Δήμου και φυσικά την κατασκευάστρια εταιρία «Crowdpolicy» της ψηφιακής υποδομής, αναφέρθηκε στον στόχο της δημοτικής αρχής μέσω αυτού του εγχειρήματος: να δημιουργηθεί μία σύγχρονη διαδικτυακή πύλη για να παρέχεται μία ολοκληρωμένη πληροφόρηση του δημότη σε όλα όσα κάνει ο Δήμος και να μπορεί να συμμετέχει ενεργά στο γίγνεσθαι της περιοχής του. Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη χρησιμότητα της πλατφόρμας Διαβούλευσης που ενυπάρχει στη νέα διαδικτυακή πύλη του Δήμου, καθώς και στην ανάπτυξη του Πληροφοριακού συστήματος Chatbox που θα μπορεί να εξυπηρετεί φορείς, πολίτες, επιχειρήσεις και γενικότερα οποιονδήποτε επιθυμεί να διασυνδεθεί με τον Δήμο Δυτικής Λέσβου.


«Είμαστε ένας Δήμος που αποτελείται από 35 χωριά. Καταλαβαίνετε ότι αυτή ιδιαιτερότητα υπερκαλύπτεται από την λειτουργία της νέας μας πλατφόρμας. Κερδίζουμε όλοι και χρόνο και κόπο και εκμηδενίζονται οι μετακινήσεις για υπηρεσίες που μέχρι τώρα απαιτούνταν η φυσική παρουσία του δημότη», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ζαφείρης μιλώντας με συγκεκριμένα παραδείγματα για τα πλεονεκτήματα που δίνονται στους δημότες αλλά και στην ίδια τη λειτουργία του Δήμου.

Κάνοντας λόγο για μία προεκλογική δέσμευση της παράταξης που γίνεται σήμερα πράξη, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Άρης Ελευθερίου υποστήριξε θερμά από τη μεριά του το σπουδαίο τεχνολογικό βήμα του Δήμου. «Ο Δήμος και οι υπηρεσίες του δε νοούνται χωρίς  τους δημότες. Οι δημότες με αυτή την ευκαιρία που δίδεται, οφείλουν να ενημερωθούν για τον Δήμο τους μέσα από τα νέα μας πλατφόρμα και να συμμετέχουν στην προσπάθεια να βελτιώσουμε συνολικά τη λειτουργία των υπηρεσιών μας», είπε χαρακτηριστικά.


Τέλος ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, κλείνοντας την παρουσίαση ευχαρίστησε ονομαστικά την ομάδα της εταιρίας «Crowdpolicy» που εργάστηκαν για την κατασκευή της πλατφόρμας και θα συνεχίζουν να υποστηρίζουν τη λειτουργία της. Τον Γιώργο Καραμανώλη, τον Μιχάλη Ψαλίδα, τη Μάγδα Παμποράκη, την Αθηνά Μιαούλη και Αρβανίτη Βάσια.    

«Έχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο στοίχημα. Μία μεγάλη πρόκληση που αφορά και εμάς τους ίδιους, αλλά και τις ίδιες υπηρεσίες για να γίνουμε ένας Δήμος ευέλικτος και σύγχρονος. Να καταφέρουμε να μάθουμε να οδηγούμε τη Ferrari που έχουμε πλέον στη διάθεσή μας, προς όφελος των δημοτών μας. Εγώ θα ήθελα για μία ακόμη φορά να καλέσω όλους εσάς, τους δημότες μας να γνωρίσουν την επίσημη πια ιστοσελίδα μας. Γιατί για να έχει επιτυχία το εγχείρημά μας, πρέπει πρώτα απ΄ όλα οι δημότες να αποκτήσουν την απαιτούμενη εξοικείωση μαζί της. Να γνωρίσουν τις δυνατότητές της, να μάθουν την λειτουργία της και να διαπιστώσουν πως μπορούν να αποκτήσουν ουσιαστικό ρόλο στην κατεύθυνση λειτουργίας του Δήμου τους. Να καταθέτουν τα αιτήματά τους και να διατυπώνουν τις παρατηρήσεις τους, οι οποίες θα αναρτώνται σε πραγματικό χρόνο και εύχομαι να τυγχάνουν εξίσου γρήγορης διευθέτησης.  Εξάλλου αυτός είναι πια και ο δεύτερος βασικός μας στόχος. Να καταφέρουμε να προσαρμοστούμε και εμείς στις απαιτήσεις της ψηφιακής διακυβέρνησης».