Πώς θα ταξιδέψουμε στα νησιά φέτος - Οι αλλαγές στα πλοία και τα μέτρα για τους επιβάτες (ΒΙΝΤΕΟ)


Προβληματισμό προκαλούν στους ακτοπλόους οι οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για το πώς πρέπει να ταξιδεύουν οι επιβάτες στα πλοία με προορισμό τα νησιά, ενόψει του καλοκαιριού.

Ο κορονοϊός θα αλλάξει απ' ό,τι φαίνεται τον τρόπο που είχαμε συνηθίσει να ταξιδεύουμε. Όπως υποστηρίζουν οι ακτοπλόοι, η λειτουργία των πλοίων στο 50% της δυναμικότητάς τους θα προκαλέσει οικονομική ασφυξία στις εταιρείες του κλάδου και δεν θα μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τη ζήτηση Ιουλίου - Αυγούστου, καθώς και ο αριθμός των πλοίων έχει μειωθεί.

Η θερμομέτρηση όλων των επιβατών και η συμπλήρωση των σχετικών εντύπων κατά την επιβίβαση θα προκαλέσουν μεγάλες καθυστερήσεις και ουρές, ταλαιπωρώντας το επιβατικό κοινό.

Το θέμα θα μπει σε διαβούλευση σήμερα μεταξύ των αρμόδιων πολιτικών και υγειονομικών αρχών.

Αναμένεται σε όλους τους χώρους στα εξωτερικά τμήματα του πλοίου να τηρείται απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρου και υποχρεωτική χρήση υφασμάτινης μάσκας. Τα μέλη του πληρώματος θα ελέγχουν την τήρηση των κανόνων και των μέτρων από τους επιβάτες σε όλους τους χώρους. Όπως και στο μετρό, όπου υπάρχουν καθίσματα που δεν μετακινούνται, θα πρέπει να έχουν σήμανση για να ξέρει ο επιβάτης πού μπορεί να καθίσει και πού όχι.