Συγγνώμη της ΜΚΟ στη Μόρια που έκανε για λόγο για «Ελληνικό τμήμα της Λέσβου»


Μετα την αναφορά από την περιφέρεια Β. Αιγαίου στον εισαγγελέα

Σάλος είχε προκληθεί από τη δημοσίευση της ΜΚΟ «MORIA CORONA AWARENESS TEAM», που έκανε λόγο για «Ελληνικό τμήμα της Λέσβου», ζητώντας ωστόσο συγνώμη για την συγκεκριμένη φράση.

Η δημόσια διόρθωση και η συγνώμη:

Ήθελε να κάνουμε μια δημόσια διόρθωση. Όταν ένα από τα μέλη μας μίλησε για την “ελληνική πλευρά του νησιού της Λέσβου” σε συνέντευξή του στη νορβηγική εφημερίδα Verdens Gang (VG) στις 20 Μαΐου, δεν θέλαμε ποτέ να δώσουμε την εντύπωση ότι πιστεύουμε ότι οποιοδήποτε μέρος του Moria Camp κάνει δεν ανήκω στην Ελλάδα. Αντιθέτως είμαστε ευγνώμονες στην ελληνική κυβέρνηση και τον λαό της Λέσβου που μας φιλοξενούν στην Ελλάδα παρ ‘ όλες τις κακουχίες που αντιμετωπίζει.

Αφού γνωρίζουμε πώς φαίνονται οι περιοχές έξω από το στρατόπεδο της Μόριας και θέλαμε να εκφράσουμε τον θαυμασμό μας, αφού η κατάσταση στον καταυλισμό μας κυριαρχεί η θλίψη, η έλλειψη νερού, η ηλεκτρικής ενέργειας και η ασφάλεια. Όσο περισσότερο θα έμοιαζε η κατασκήνωση μας με άλλα μέρη του νησιού της Λέσβου τόσο περισσότερο θα το εκτιμούσαμε. Λυπούμαστε αν οι δηλώσεις μας διαβάστηκαν λάθος από Έλληνες που αγαπούν την πατρίδα τους και ζητάμε συγγνώμη για αυτή την σοβαρή παρεξήγηση. Πήραμε το μάθημα και δεν θα χρησιμοποιήσουμε ξανά αυτή τη φράση σε καμία δήλωση.

Ομάδα Ευαισθητοποίησης Μόρια Κορόνα (MCAT), Μόρια, Λέσβος 27 Μαΐου 2020