Στην Λέσβο ο Νότης ΜηταράκηςΣτο νησί μας θα βρεθεί αύριο(03.05) ο Υπουργός μετανάστευσης και ασύλου, βουλευτής Χίου, Νότης Μηταράκης.

Ο Υπουργός κάνει πράξη την υπόσχεση του προς τον δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο, για το μείζων θέμα του μεταναστευτικού που ταλανίζει το νησί μας.
Προ εβδομάδων, ο Ταξιάρχης Βέρρος κάλεσε τον Υπουργό να έρθει εκείνος στη Λέσβο, για να μπορέσει να συναντήσει και τα δημοτικά συμβούλια αυτοπροσώπως αλλά και για να κάνει μια εκτίμηση της κατάστασης στο νησί μας.

Ο Υπουργός το πρωί αναμένεται να μεταβεί στον δήμο Μυτιλήνης όπου θα έχει συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και τον δήμαρχο Μυτιλήνη, και στη συνέχεια, (εικάζεται μετά τις 12:30) θα μεταβεί στην Καλλονή για να συναντήσει τον Ταξιάρχη Βέρρο, αντιδημάρχους και αρχηγούς παρατάξεων.

Δεν έχει γίνει γνωστό το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει ο Υπουργός για την ώρα.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, στο πλαίσιο της αυριανής επίσκεψής του, ο κ. Μηταράκης θα πραγματοποιήσει σύσκεψη με τον διοικητή του ΚΥΤ και τον διευθυντή του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου του νησιού.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, τον δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, τον δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρο, και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του ίδιου δήμου, καθώς και τους τέσσερις προέδρους των τοπικών κοινοτήτων της Μόριας.

Τέλος, ο κ. Μηταράκης θα συναντηθεί με τον μητροπολίτη Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου, καθώς και εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος.