Μ.Καπιωτας: «Η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών μας εργάστηκε σκληρά και μεθοδικά, διατηρώντας το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης»


Ανακοίνωση από τον Δ/ντη Δ/θμιας εκπαίδευσης Λέσβου

Η τελευταία περιπέτεια την οποία ζήσαμε όλοι μας, απέδειξε πόσο δυνατοί μπορούμε να είμαστε σε κάθε δυσκολία και αντιξοότητα. Μείναμε σπίτι υπακούοντας στις εντολές των επιστημόνων  και εφαρμόζοντας τις οδηγίες των ειδικών.
           
Σήμερα είναι μια άλλη μέρα. Μια μέρα που πρέπει όλοι μας να δείξουμε ότι μπορούμε να είμαστε και πάλι μπροστά, να αδράξουμε τη στιγμή και να την κάνουμε ευκαιρία ζωής.
          
Απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς των Σχολείων της ΔΔΕ Λέσβου, εκφράζω την ευαρέσκειά μου για την άμεση ανταπόκριση, για την κατάθεση ψυχής για να φέρουν σε πέρας τη δύσκολη αποστολή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης των μαθητών μας. Πλην ελαχίστων περιπτώσεων, η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών μας εργάστηκε σκληρά και μεθοδικά, διατηρώντας το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, που έχει συνηθίσει να  παρέχει στα παιδιά μας.
        
 Για τους μαθητές μας, ευχαριστίες αλλά και συγχαρητήρια για τη μεγάλη τους συμμετοχή στην τηλε-εκπαίδευση, στην συνεχή τους παρουσία, παρά τις δυσκολίες σε ορισμένες περιπτώσεις, στην ενεργή τους διάθεση για μάθηση και συνέχιση των μαθημάτων.
         
Ένα μεγάλο μπράβο τέλος στους γονείς, που παρά τις όποιες δυσκολίες, στάθηκαν δίπλα στα παιδιά τους, βοηθώντας με τον τρόπο αυτό τους εκπαιδευτικούς και την εκπαιδευτική διαδικασία.
        
 Εμείς θα είμαστε, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, δίπλα σε όλους, με στόχο την παροχή των αναγκαίων συμβουλών αλλά και την τεχνική και ηθική συμπαράσταση με στόχο την ομαλή μετάβαση προς την κανονικότητα.
         
Οι τελειόφοιτοι μαθητές των ΓΕΛ, των ΕΠΑΛ  και των Λυκειακών τάξεων, καθώς και οι απόφοιτοι που διαγωνίζονται για μια θέση στα Πανεπιστήμια, απερίσπαστοι να επιδοθούν στα μαθήματά τους, προσβλέποντας σε ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και την πατρίδα μας.
       
Να είσαστε όλοι γεροί,  με αισιοδοξία και χαμόγελο, έστω και μέσα από τη μάσκα.

Ο Δ/ΝΤΗΣ ΤΗΣ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ  ΛΕΣΒΟΥ
                              ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΠΙΩΤΑΣ