Καταγγελίες για υπερωρίες και συμβούλους που "συμβουλεύουν" απο μακριά...



Μαίνεται η κόντρα της Δημοτικής Αρχής με την παράταξη «Ξεκινάμε» στον Δήμο Δυτικής Λέσβου. Με ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο επικεφαλής της Νίκος Χήρας, η παράταξη που είχε την στήριξη της ΝΔ καταγγέλλει ως προκλητική την χορήγηση υπερωριών σε ειδικούς συμβούλους του Δημάρχου Ταξιάρχη Βέρρου, αφήνοντας να εννοηθεί πως οι παραπάνω ώρες για τις οποίες θα πληρωθούν (και αφορούν τον μήνα Απρίλιο), δεν έχουν γίνει. 

Μάλιστα στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για ειδικό σύμβουλο που έχει προσληφθεί αλλά μένει μόνιμα εκτός νησιού.  

Η ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρει:  «Σε μια δύσκολη εποχή, οικονομικής κρίσης είναι προκλητικό, ο Δήμαρχος κος Ταξιάρχης ΒΕΡΡΟΣ να αποφασίζει την χορήγηση υπερωριών στους ανθρώπους του στενού του περιβάλλοντος, που δεν είναι υπάλληλοι του Δήμου, όπως αναφέρει στην απόφαση του, αλλά τους έχει προσλάβει ο ίδιος για βοηθούς του . Ειδικούς Συμβούλους , Ειδικούς συνεργάτες, Επιστημονικούς συνεργάτες. Δεν φτάνει που παίρνουν μισθό, τους δίνει και υπερωρίες και όλα αυτά φυσικά επιβαρύνουν τα ταμεία του Δήμου μας. Προφανώς και αποτελεί δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου η αποζημίωση για υπερωριακή απασχόληση ΑΝ πραγματικά ασχολείται. Όμως εν μέσω πανδημίας του Κορονοϊου αποτελεί πρόκληση να δίνονται τέτοιου είδους υπερωρίες όταν την ίδια ώρα συμπολίτες μας , επαγγελματίες και εργαζόμενοι, έχουν χάσει την εργασία τους -τα εισοδήματα τους.

Υ.Γ: Τουλάχιστον για τα προσχήματα , οι Ειδικοί σου σύμβουλοί κύριε Δήμαρχε , ας διαμένουν στο νησί μας διότι είναι άκρως προκλητικό να διαμένουν μόνιμα εκτός νησιού και να αμείβονται χωρίς να προσφέρουν καμία εργασία. Αναρωτιόμαστε αν τις συμβουλές, σου τις στέλνουν τηλεφωνικά ή με τηλεδιάσκεψη».