Λέσβος: 21 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσε μέσα σε γλάστρες


Συνελήφθη ημεδαπός στη Λέσβο για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, -21- δενδρύλλια κάνναβης, -46- περίπου γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης (χασίς) και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

Συνελήφθη, την (15-05-2020) σε περιοχή της νότιας Λέσβου, μετά από οργανωμένη επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης με τη συνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου, ημεδαπός, με τις κατηγορίες της καλλιέργειας, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εντοπίστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του συλληφθέντα, στην παραπάνω περιοχή, (21) δενδρύλλια κάνναβης τύπου «skunk», ύψους από -13- έως -30- εκατοστά, σε ισάριθμες γλάστρες.

Από την περεταίρω διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι ο συλληφθείς καλλιεργούσε τα προαναφερόμενα δενδρύλλια με σκοπό τη συγκομιδή κάνναβης και τη διάθεσή της σε τρίτους, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του δράστη, παρουσία δικαστικού λειτουργού και με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου «KRISZ», βρέθηκαν, (3) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη (χασίς) βάρους -46- περίπου γραμμαρίων, αυτοσχέδιο τσιγάρο με κάνναβη και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Τα δενδρύλλια, οι ναρκωτικές ουσίες και η ζυγαριά κατασχέθηκαν, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.