Έτσι θα λειτουργούν τα ξενοδοχεία από την 1η Ιουνίου (ΒΙΝΤΕΟ)


Με αυστηρούς κανόνες θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία στη χώρα για να υποδεχτούν πελάτες, όπως διατυπώνεται στα υγειονομικά πρωτόκολλα που έδωσε στην δημοσιότητα το Υπουργείο Τουρισμού και ο Χάρης Θεοχάρης.

Με κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Υγείας και Τουρισμού από την ερχόμενη εβδομάδα θα τεθούν σε ισχύ τα υγειονομικά πρωτόκολλα των τουριστικών επιχειρήσεων, τα οποία θα πρέπει να εφαρμοστούν από ξενοδόχους και εν γένει οι τουριστικές επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα.

Όπως επιβεβαιώνεται, από 1η Ιουνίου θα επαναλειτουργήσουν τα ξενοδοχεία δωδεκάμηνης λειτουργίας και οι οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις, ενώ στις 15 Ιουνίου θα ανοίξουν και τα υπόλοιπα τουριστικά καταλύματα.

Το Υπουργείο Τουρισμού παρουσίασε ένα σχέδιο δράσης για την πρόληψη και την αντιμετώπιση κρουσμάτων του κορονοϊού. Αυτό μεταξύ άλλων προβλέπει πως η διεύθυνση του καταλύματος θα ορίζει συντονιστή για την επίβλεψη και την εφαρμογή των μέτρων, το προσωπικό θα πρέπει να εκπαιδεύεται, ενώ θα πρέπει να υπάρχει και συνεργασία με γιατρό.

Παράλληλα, η ρεσεψιόν και εργαζόμενοι στην καθαριότητα πρέπει να τηρούν συγκεκριμένους κανόνες, ενώ όπως έγινε γνωστό, στα ξενοδοχεία πλέον θα απαγορεύεται η χρήση εσωτερικής πισίνας.