16 μετανάστες και στον Κόλπο Γέρας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Τελικά μια ήταν η βάρκα που αφίχθη στην Βόρεια Λέσβου, καθώς σύμφωνα με την ΕΡΤ Αιγαίου η 2η βάρκα βγήκε στην περιοχή της Γέρας

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ Αιγαίου Δύο βάρκες με πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σήμερα στη Λέσβο εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας , βροχής και θαλασσοταραχής αφού οι βοριάδες φτάνουν σήμερα τα 8 μποφόρ.

Μία βάρκα με 51 πρόσφυγες και μετανάστες βούλιαξε τα ξημερώματα στα ελληνικά χωρικά ύδατα βόρεια της Λέσβου και σε επιχείρηση διάσωσης προέβη το λιμενικό σώμα. Οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στην Πέτρα όπου και παραμένουν σε λεωφορείο έως ότου ελεγχθούν από κλιμάκιο γιατρών του ΕΟΔΥ και στη συνέχεια θα μεταφερθούν στη δομή καραντίνας στα Μεγάλα Θέρμα όπου εκεί βρίσκονται ήδη 106 άτομα από προηγούμενες αφίξεις. Να θυμίσουμε ότι σε τέσσερις από τους 106 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στη δομή εντοπίστηκε ότι θετικοί στον κορονωϊό και βρίσκονται σε διαφορετικό χώρο από τους υπόλοιπους.

Η δεύτερη βάρκα βγήκε στην περιοχή της Γέρας του δήμου Μυτιλήνης πρόκειται για 16 άτομα τα οποία αφού επίσης ελεγχθούν από κλιμάκιο γιατρών θα μεταφερθούν στο λιμάνι της Μυτιλήνης και θα τεθούν εκεί σε καραντίνα.