mwlesvos.gr: Online η νέα διαδικτυακή πύλη του Δήμου Δυτικής Λέσβου


Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνει σήμερα τη λειτουργία της νέας του διαδικτυακής πύλης στην ηλεκτρονική διεύθυνση  https://www.mwlesvos.gr/ 

Η λειτουργία της στην παρούσα φάση είναι πιλοτική, προκειμένου να περιηγηθούν οι δημότες, να αποκτήσουν μία εξοικείωση και να καταθέσουν ενδεχομένως τις όποιες παρατηρήσεις τους. Ενώ σταδιακά θα εμπλουτίζεται με επιπλέον υλικό και θα ενεργοποιούνται όλες οι δυνατότητες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Που αποτελεί εξαρχής μεγάλο στοίχημα και προεκλογική δέσμευση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου.
Να σημειωθεί ότι η διαδικτυακή πύλη του Δήμου Δυτικής Λέσβου, δεν αποτελεί μία απλή ιστοσελίδα που παρέχει πληροφορίες. Αλλά αποτελεί μία ηλεκτρονική πλατφόρμα με ενσωματωμένες τις εξής πιο χαρακτηριστικές δυνατότητες για τον χρήστη και τον Δήμο:

·        Νέας διαδικτυακή πύλη (site) - e government portal 
·        Πλατφόρμα διαβούλευσης - participation 
·        Ψηφιακό βοηθό του πολίτη - chatbot 
·        Πλατφόρμα καταγραφής ιδεών - post it 
·        Πλατφόρμα Υποβολής αιτημάτων
Με απώτερο σκοπό την βελτιστοποίηση της λειτουργίας των ιδίων των υπηρεσιών του Δήμου αλλά και την απευθείας επικοινωνία του δημότη με τον Δήμο και τη δημοτική αρχή.

Η κατασκευή της πλατφόρμας έγινε από την εταιρία Crowdpolicy και η επίσημη παρουσίαση της λειτουργίας της, θα γίνει μέσα στο Μάιο όταν και σταδιακά θα έχουν ενεργοποιηθεί όλες οι δυνατότητες/λειτουργίες της.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος δήλωσε για την εξέλιξη αυτή:

«Το πρώτο βήμα έγινε και είμαστε στην ευχάριστη θέση να αποτελούμε έναν από τους Δήμους της χώρας που τολμά να επενδύσει στην τεχνολογία και να γίνει μέρος της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Θέτουμε σε λειτουργία τη νέα πλατφόρμα του Δήμου για να εξοικειωθούν και οι δημότες αλλά και εμείς οι ίδιοι οι αιρετοί με τη νέα εποχή. Χωρίς να φοβόμαστε την πλήρη έκθεση της λειτουργίας μας στους δημότες, χωρίς να φοβόμαστε την πρόκληση του μέλλοντος και κυρίως χωρίς να φοβόμαστε την άμεση επαφή με τον δημότη και την εξωστρέφεια στην πολιτική μας.
Θεωρώ ότι η πρωτοβουλία μας αυτή, είναι μία παρακαταθήκη για το νεοσύστατο Δήμο Δυτικής Λέσβου και θα αναγνωριστεί όχι μόνο όταν πολύ σύντομα θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία η πλατφόρμα, αλλά και στα χρόνια που θα ακολουθήσουν. Σήμερα λοιπόν, σας καλώ όλους να επισκεφτείτε την ηλεκτρονική μας διεύθυνση, να γνωρίσετε την πλατφόρμα μας, να διατυπώσετε τις παρατηρήσεις σας και γιατί όχι να εκπαιδευτείτε και εσείς μαζί μας για να μεταβούμε μαζί στη νέα εποχή».