Θεία Λειτουργία | Κυριακή των Βαΐων Live από τον Ι. Ν Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μανταμάδου Λέσβου


Ζωντανή μετάδοση του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας την Κυριακή των Βαΐων 12 Απριλίου 2020 στο FACEBOOK του LesvosPost.

Την Κυριακή των Βαΐων ο λαός μας τη γιορτάζει με ιδιαίτερη λαμπρότητα. Σύμφωνα με το χριστιανικό εορτολόγιο καθιερώθηκε να ονομάζεται Κυριακή των Βαΐων, ή Κυριακή του Λαζάρου, ή Κυριακή Βαϊοφόρος, η προηγούμενη Κυριακή της εορτής της Ανάστασης.

Από την Κυριακή των Βαΐων αρχίζει ουσιαστικά η λεγόμενη Μεγάλη Εβδομάδα ή Εβδομάδα των Παθών. Κατά την ημέρα αυτή εορτάζεται η ανάμνηση της θριαμβικής εισόδου του Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα.

Υπενθυμίζεται ότι τη Μεγάλη Εβδομάδα οι πόρτες των εκκλησιών θα είναι κλειστές για τους πιστούς οι οποίοι, ωστόσο, έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαδίκτυο τις Ακολουθίες του Πάσχα.

Μετά την απαγόρευση των συναθροίσεων και την αναστολή των Λειτουργιών σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας, το LesvosPost φέρνει στο σπίτι το αίσθημα κατάνυξης των ημερών μέσα από τον εκκλησιασμό που επιζητούν πολλοί τηλεθεατές, στην πορεία προς το Άγιο Πάσχα, τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας. Tο LesvosPost θα καλύψει όλες τις ακολουθίες έως την Κυριακή του Πάσχα από εκκλησίες της Αθήνας αλλά και της Λέσβου.

Παρακολουθήστε την Θεία Λειτουργία για την Κυριακή των Βαΐων σε ζωντανή σύνδεση με τον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μανταμάδου Λέσβου

Ζωντανή μετάδοση του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας την Κυριακή των Βαΐων 12 Απριλίου 2020 στο FACEBOOK του LesvosPost.

Live αναμετάδοση: https://youtu.be/Sa91YgAZ5d8

#menoume_spiti και ζούμε την κατάνυξη των ημερών
#Προσευχομαστεμαζι
#Μενουμεσπιτι