Foxbet: Βήμα μπροστά για την Κουτζάντ


Κείμενο του Λάμπρου Γκαραγκάνη στο foxbet.gr

ΤΣΣΚΑ Πομίρ - Κουτζάντ (σέντρα στις 8/4, 14:00): Πρεμιέρα στο Πρωτάθλημα για τις 2 ομάδες, σε παιχνίδι που δεν έγινε το Σαββατοκύριακο λόγω του Super Cup Τατζικιστάν. Η Κουτζάντ μετείχε στον τελικό, απέναντι στην ισχυρή Ιστικλόλ, βρέθηκε κοντά στο τρόπαιο αλλά τα γκρέμισε όλα από το 78' έως το 80'. Προηγήθηκε στο 2' με τον Ρικσιμπόεβ, δεν έφαγε φάσεις και δεν πιέστηκε από την αντίπαλό της. Ωστόσο δέχτηκε 2 τέρματα σε διάστημα λίγων δευτερολέπτων. Στο 1-1 του Αλισέρ Ντζαλίλοβ ίσως η φάση είναι ως μη γενόμενη, αφού στην εκκίνηση του τέρματος υπήρχε και 2η μπάλα στον αγωνιστικό χώρο την οποία δεν είδε ο διαιτητής!

Μάθε περισσότερα για την interwetten εδώ

Στο 80' η Ιστικλόλ σκόραρε πανέμορφο γκολ με τα πλασέ στην κίνηση του Ραχίμοβ εντός περιοχής, όπου διαμορφώθηκε το τελικό 2-1 υπέρ της. Η Κουτζάντ έμεινε με την πίκρα και καλείται να αφοσιωθεί στο Πρωτάθλημα. Η ομάδα του Νίκολα Λαζάρεβιτς πέρυσι τερμάτισε 2η, κάτι που έχει συμβεί 7 φορές τα τελευταία χρόνια. Ζει στη σκιά της Ιστικλόλ, ωστόσο ενισχύθηκε με Ουζμπέκους ξένους και τον πρώην χαφ της μεγάλης αντιπάλου της Φατκούλο Φατκουλόεβ. Διεθνής με το Τατζικιστάν από το 2007, ο 30χρονος αποτελεί το σημείο αναφοράς της Κουτζάντ.

Η ΤΣΣΚΑ Πομίρ εδρεύει στην πρωτεύουσα Ντουσάνμπε. Σε τίποτα δεν θυμίζει την εξαιρετική ομάδα της δεκαετίας του 1990. Έχει να πάρει Πρωτάθλημα από το 1995, ωστόσο πέρυσι τερμάτισε 4η. Έχει 4 σερί ματς να χάσει από την Κουτζάντ, μέσα - έξω. Στην έδρα της από το 2016 (0-1), μετρώντας έκτοτε 2 νίκες και 2 ισοπαλίες. Ο Ουκρανός προπονητής Ζίτσκι έχει εμπιστευθεί συμπατριώτες του, ώστε να καλύψει θέσεις ξένων. Σημαντική προσθήκη ο μεσοεπιθετικός Βασίεβ (πρώην Κουτζάντ), διεθνής με το Τατζικιστάν από το 2006. Μέτρησε 7 τίτλους με την Ιστικλόλ και 3 φορές βγήκε 1ος σκόρερ της Higher League.

Τι σκέφτομαι: Χωρίς κόσμο το παιχνίδι, λόγω της πανδημίας. Eνισχυμένες οι ομάδες σε σχέση με πέρυσι, πιο κουρασμένη η Κουτζάντ αν και είναι εξαιρετικά νωρίς ακόμη να μιλάμε για κούραση σε Πρωτάθλημα που αρχίζει τώρα. Η ΤΣΣΚΑ είναι υπολογίσιμη δύναμη στη χώρα, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι κοίταξαν στα μάτια την πιο ποιοτική ομάδα στη χώρα λίγες ημέρες πίσω. Πλην των 2 λεπτών που τους στέρησαν την κούπα, αμύνθηκαν εξαιρετικά και ήταν ανώτεροι. Δίνονται αουτσάιντερ, έστω... ελαφριάς μορφής, οπότε εντοπίζεται λόγος πονταρίσματος.