Στον Ξενώνα Γυναικών του Δήμου Μυτιλήνης η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού.


Επισκέφθηκε τον Ξενώνα Γυναικών του Δήμου Μυτιλήνης, η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού.

Μένουμε Σπίτι – Δεν μένουμε Σιωπηλοί!

 Τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών και των Παιδιών τους, του Δήμου Μυτιλήνης, επισκέφθηκε τη Μ.Τετάρτη, 15/4/2020, η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού & Νέας Γενιάς, κα Δήμητρα Αλεξανδρή, συνοδευόμενη από το Δημοτικό Σύμβουλο και μέλος της Ομάδας Διοίκησης Έργου, κ. Συμεών Χαραλάμπους. Η Αντιδήμαρχος ευχήθηκε στις φιλοξενούμενες και στα παιδιά τους Καλό Πάσχα, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, με την υπόσχεση να στέκεται αρωγός στο κοινωνικό έργο που επιτελείται. Παράλληλα ενημερώθηκε για τη λειτουργία του Ξενώνα και εξέφρασε τις ευχαριστίες της στο προσωπικό για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που παρέχουν. Το προσωπικό του Ξενώνα και οι ωφελούμενοι της Δομής, ευχαρίστησαν με τη σειρά τους, την κα Αλεξανδρή και τη Δημοτική Αρχή, για τα πασχαλινά τσουρέκια και γλυκά και ανταπέδωσαν τις ευχές.

Οι εργαζόμενοι του Ξενώνα, μέσα σε όλη αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα μας, μα και όλος ο πλανήτης, λόγω κορωνοϊού, εξακολουθούν να παρέχουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους, παρά τις όποιες δυσκολίες, επιδεικνύοντας αυταπάρνηση και επαγγελματισμό, όπως πράττουν όλα αυτά τα χρόνια και υπενθυμίζουν πως παραμένουν δίπλα σε όλες τις γυναίκες με τα παιδιά τους, που χρήζουν βοήθειας, ιδιαιτέρως αυτή τη χρονική στιγμή, που τα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του ιού, έχουν γιγαντώσει την ενδοοικογενειακή βία και τη σεξουαλική εκμετάλλευση.

Μένουμε Σπίτι… όμως δεν μένουμε σιωπηλοί, έτσι εάν είστε θύμα κακοποίησης:

● Καλέστε το 100.
● Αν δεν μπορείτε να μιλήσετε, στείλτε γραπτό μήνυμα (sms)στο 100, με:
Ακριβή διεύθυνση,  Ονοματεπώνυμο, Είδος επείγουσας ανάγκης (π.χ. «κινδυνεύει η ζωή μου», «δέχομαι βία από το σύζυγό μου»)
· Για αίτημα φιλοξενίας στον Ξενώνα, ψυχοκοινωνική στήριξη, νομική συμβουλευτική και κατευθύνσεις / οδηγίες, τηλεφωνήστε στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Μυτιλήνης, στο 22510-34470.
● Εάν δεν μπορείτε εσείς να επικοινωνήσετε με το 100, ζητήστε από κάποιον άλλον να ειδοποιήσει τις Αρχές για εσάς (π.χ. από κάποιον οικείο ή το γιατρό σας).
· Αναζητήστε ιατρική περίθαλψη και πείτε στο γιατρό όλη την αλήθεια.
· Υποβάλλετε μήνυση στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα.
· Καλέστε τη γραμμή SOS 15900 (αστική χρέωση) της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, για ψυχοκοινωνική στήριξη, νομική συμβουλευτική και φιλοξενία στον ξενώνα. Επικοινωνία και μέσω e-mail στο sos15900@isotita.gr