Η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ- Μέσα και οι Αστυρακακης Κώστας, Μπαλασκας Στρατής


Ανακοινώθηκε η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Πολλά ονόματα μας έκαναν εντύπωση , 2 από αυτά είναι ο δημοσιογράφος Στρατής Μπαλασκας και ο πρώην αντιδήμαρχος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης στον δήμο Μυτιλήνης «Επανεκκίνηση» Κων/νος Αστυρακακης, οι οποίοι εκλέχτηκαν μάλιστα και στο 9μελες Συντονιστικό όργανο

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, συνεδρίασε υπό τη νέα διευρυμένη σύνθεση της, σηματοδοτώντας και στο νησί, την προσπάθεια ανασυγκρότησης μια μεγάλης δημοκρατικής αριστερής πλειοψηφίας. Που θα αντιστοιχηθεί με την κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία που στις τελευταίες εκλογές ανέδειξε τον ΣΥΡΙΖΑ στην αξιωματική αντιπολίτευση. 

Η πανδημία που πλήττει τη χώρα μας και την οικονομία σε συνδυασμό με τις νεοφιλελεύθερες επιλογές της κυβέρνησης δημιουργούν νέες συνθήκες επιστροφής σε νέες πιο σκληρές μνημονιακές πολιτικές. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική  Συμμαχία στη Λέσβο, συνειδητοποιώντας τη κρισιμότητα της περιόδου οφείλει να προετοιμάζεται οργανωτικά και πολιτικά, ώστε να συγκροτήσει πολιτικές για να δώσει απαντήσεις και λύσεις στις μεγάλες προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει το νησί μας.

Η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή καλεί όλους τους προοδευτικούς πολίτες,  μέσα από συγκλίσεις, συνέργειες και συλλογικές δράσεις, να συνδιαμορφώσουμε τις συνθήκες για μια νέα προοδευτική στρατηγική, με ρεαλισμό και όραμα.

Μετά τις συλλογικές διεργασίες για την συγκρότηση της διεύρυνσης και στη Λέσβο, η νέα σύνθεση της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου είναι η παρακάτω:
  1. Αλεξίου Γιώργος
  2. Ανδρεαδέλλη Βασιλική
  3. Ανυφαντάκη Μυρτώ
  4. Αστυρακάκης Κώστας
  5. Βαρουτέλλης Ιωάννης
  6. Βελούτσος Δημήτρης
  7. Βόλτσιου Κατερίνα
  8. Γιαννίκος Στρατής
  9. Ζαφείρης Στρατής
  10. Καβουρής Στρατής
  11. Ιορδάνου Γιώργος
  12. Καλαμπόκη  Κωνσταντίνα
  13. Καραβασίλης Σταύρος
  14. Καραθανάση Άννα
  15. Κουτσοβίλης Κώστας
  16. Λαμπρόπουλος Παναγιώτης
  17. Μάντζαρης Χρύσανθος
  18. Μεταξάς Ορέστης
  19. Μπαλάσκας Στρατής
  20. Μπουλμπούλης Στρατής
  21. Νικολάου Στρατής
  22. Νικολάρα Μαρία
  23. Παυλής Αντώνης
  24. Πιαντές Παναγιώτης
  25. ΡασβίτσουΤζώρτζια
  26. Σπιλάνης Γιάννης
  27. Τεντόμας Βασίλης
  28. Τσακμάκη Λαμπρινή  
  29. Φραγγεδάκη Μάρω

Στη Νομαρχιακή Επιτροπή συμμετέχει επίσης και ο πρώην βουλευτής του κόμματος Γιώργος Πάλλης. 

Το νέο εννεαμελές Συντονιστικό όργανο που εκλέχτηκε, αποτελείται από τους:
Αστυρακάκης Κώστας, Ανδρεαδέλλη Βασιλική, Βόλτσιου Κατερίνα, Καραβασίλης Σταύρος, Μεταξάς Ορέστης, Μπαλάσκας Στρατής, Μπουλμπούλης Στρατής, Πιαντές Παναγιώτης,  Νικολάου Στρατής

Στη θέση του Συντονιστή παραμένει ο Σταύρος Καραβασίλης

**** Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, ναι αυτό το δημοκρατικό κόμμα που ήταν κυβέρνηση κάποτε, έκοψε το LesvosPost από την αποστολή των δελτίων τύπου του… Αντίθετος κανονικά και μπράβο του, μας στέλνει ο βουλευτής του κόμματος κος Μπουρνους, τα δικά του δελτία…. Αυτά λοιπόν χωρίς άλλο σχολιασμό.. Το παραπάνω δελτίο τύπου είναι αναδημοσίευση από το Lesvosnews.net