Πασχαλινό τραπέζι από το Γυναικείο Συνεταιρισμό Παρακοιλων Λέσβου (ΒΙΝΤΕΟ)


Τελικά η βόλτα του lesvoskitchen.gr στα Παράκοιλα αυτό το γραφικό και πανέμορφο χωριό 51,7 χλμ έξω από τη Μυτιλήνη τα είχε όλα.

Απολαύσαμε μαγικές διαδρομές ανάμεσα σε τρεχούμενα νερά, πλατάνια και πορτοκαλεώνες.

Αναπνεύσαμε καθαρό αέρα με έντονα αρώματα από πεύκο, φρέσκο γρασίδι και πασχαλιές. Ανηφορίσαμε μέχρι το ξωκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής χαμένο μέσα στο δάσος των Παρακοίλων εκεί όπου την ΛαμπροΠαρασκευή το γλέντι προς τιμήν της Παναγίας φέρνει όλους τους κατοικους κοντά.

Ήπιαμε ελληνικό καφεδάκι στο παραδοσιακό καφενείο στην πλατεία ενώ όταν ήρθε η ώρα του φαγητού οι γυναίκες του Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού του χωριού είχαν ήδη βάλει τις ποδιές τους και μας περίμεναν για ένα ιδιωτικό μάθημα μαγειρικής με σκοπό το πασχαλινό τραπέζι μας να έχει φέτος κάτι από την πλούσια γαστρονομική ιστορία του τόπου τους που τόσο λατρεύουν.

 Η αλήθεια είναι ότι και μεις αυτό ακριβώς πάθαμε: λατρέψαμε τα Παράκοιλα αλλά και μείναμε με τη γεύση κυριολεκτικά και μεταφορικά της λαχταριστής μαγειρίτσας, της γεμιστής αρνίσιας κτάλας ενώ το τοπικό πιάτο με εντεράκια και αυγά μας έδειξε μία άλλη εναλλακτική της ομελέτας που ξέραμε μέχρι σήμερα.

Η γλύκα της πλούσιας και κρεμώδους γαλατόπιτας ενίσχυσε την υπόσχεση ότι η ομάδα του lesvoskitchen.gr θα επανέλθει δριμύτερη για ένα ακόμη γευστικό μάθημα με τις ιδιαίτερα δραστήριες και άκρως θετικές κυρίες και δεσποινίδες του Συνεταιρισμού Παρακοίλων...Ακολουθήστε την διαδρομή μας στο βίνετο που ακολουθεί, ξεσηκώστε τις συνταγές και καλή σας όρεξη....



Πηγη http://www.lesvoskitchen.gr/