Στο Δίκτυο Πάφου Αδελφοποιημένων Πόλεων της Ελλάδος ο Δήμος Μυτιλήνης


ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΑΦΟΥ-ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΓΙΑ ΚΟΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΟΛΙΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ

Την επαναδραστηριοποίηση του Δικτύου Πάφου Αδελφοποιημένων Πόλεων της Ελλάδος με την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών για την επανεκκίνηση των αντίστοιχων τοπικών οικονομιών αλλά και την ευρύτερη επανέναρξη των δράσεών τους αμέσως μόλις οι συνθήκες της πανδημίας το επιτρέψουν, αποφάσισαν σήμερα οι Δήμαρχοι του Δικτύου Πάφου-Αδελφοποιημένων Πόλεων της Ελλάδος σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησαν το πρωί με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος.

Με εισήγηση του Δημάρχου Πάφου, οι Δήμαρχοι του Δικτύου αποφάσισαν όπως κινηθούν άμεσα σε δύο κατευθύνσεις: α) στην προώθηση και προβολή της Ελλάδος ως τουριστικού προορισμού για τις φετινές διακοπές των Κυπρίων και την αντίστοιχη προβολή της Κύπρου στην Ελληνική αγορά, ώστε να στηριχτεί η οικονομία των δύο χωρών μόλις ανοίξει η τουριστική περίοδος και β) στην προώθηση των ελληνικών προϊόντων στην κυπριακή αγορά και αντίστροφα προκειμένου να ενισχυθούν κατά το δυνατόν οι εξαγωγές των δύο χωρών στον τομέα αυτό. Οι Δήμαρχοι του Δικτύου έκαναν επίσης αποδεκτή την πρόταση του κ. Φαίδωνος για ανάληψη αντίστοιχων δράσεων κοινής τουριστικής προβολής και με το Ισραήλ, ως σημαντικής τουριστικής αγοράς αλλά και προορισμού, στο πλαίσιο των στενών σχέσεων συνεργασίας που διατηρούν οι τρείς χώρες.

Για την υλοποίηση των στόχων αυτών, οι Δήμαρχοι των επτά πόλεων αποφάσισαν όπως ενημερώσουν σχετικά τα Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια, καθώς και τους τουριστικούς φορείς των αντίστοιχων πόλεων ώστε να συνδράμουν με τη συμμετοχή τους την προσπάθεια. Αποφάσισαν επίσης όπως προχωρήσουν στην δημιουργία κοινής ψηφιακής πλατφόρμας για άμεση επικοινωνία, προβολή και στήριξη, καθώς και στη δημιουργία ομάδων τόσο μεταξύ των Δημάρχων όσο και μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιακών για άμεσες τηλεφωνικές επικοινωνίες και επαφές. Επιπρόσθετα οι Δήμαρχοι του Δικτύου συμφώνησαν στην διοργάνωση μίας τουλάχιστον πολιτιστικής εκδήλωσης σε κάθε πόλη όταν βεβαίως καταστεί αυτό δυνατόν.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι Δήμαρχοι της Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης, της Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, της Λαμίας Ευθύμιος Καραϊσκος, της Μυτιλήνης Ευστράτιος Κύτελης, της Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος και των Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, οι οποίοι εξέφρασαν την μεγάλη ικανοποίησή τους για την πρωτοβουλία αυτή η οποία, όπως ανέφεραν, τους δίνει την ευκαιρία να γνωριστούν με τον Δήμαρχο της Πάφου καθώς είναι όλοι τους νεοεκλεγέντες και συμφώνησαν όπως οι διαδικτυακές αυτές συναντήσεις συνεχιστούν μέχρις ότου μπορέσουν να συναντηθούν από κοντά.