Αεροπόρου Γιανναρέλλη Μυτιλήνης : Τώρα είναι η μεγάλη ώρα...


Γράφει ο *Ευστράτιος Δ. Κοκκινέλλης

Είναι γνωστό σε όλους/όλες, το χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη της Μυτιλήνης, με το έργου της <<Λαγκάδας>>, με την ανάγκη υλοποίησης του έργου στην Αεροπόρο Γιανναρέλλη.

Συγκεκριμένα, έχουμε να κάνουμε με ένα αναγκαίο έργο χρόνων, σε έναν πολυσύχναστο δρόμο της πόλης του νησιού, ο οποίος συνδέει τους κατοίκους της γύρω περιοχής αλλά κι όσων έρχονται από τις περιοχές της κεντρικής και βόρειας Λέσβου. Το έργο στην εν λόγω περιοχή, έχει να κάνει με την αντικατάσταση του αγωγού όμβριων.

Το έργο αυτό, αν και απολύτως αναγκαίο, έχει “κολλήσει” χρόνια, λόγω των σφοδρών αντιδράσεων των κατοίκων και των επιχειρηματιών της περιοχής, με αποτέλεσμα να υπάρχουν παραιτήσεις από εργολάβους που είχαν αναλάβει το έργο - μέσω δημοπρατήσεων- και το πρόβλημα να διογκώνεται. Τελευταίο χτύπημα του προβλήματος, ήταν η μερική καθίζηση του οδοστρώματος, εξαιτίας της στατικής ανεπάρκειας του πέτρινου θόλου του αγωγού όμβριων, απειλώντας για κατάρρευση αυτού και θέτοντας σε κίνδυνο τους πολίτες που χρησιμοποιούν αυτή αλλά και τα κτίρια.

Η μεγάλη ώρα, όμως, για την υλοποίηση του έργου δείχνει ότι έφτασε και είναι τώρα! Αυτό μπορεί να συμβεί, αν κι ήδη έπρεπε να είχε ξεκινήσει, ένεκα κορονοϊού και της καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας που έχει επιβάλλει η ελληνική κυβέρνηση. Ειδικότερα, η κυκλοφορία στους δρόμους έχει μειωθεί κατά πολύ, και δεν είναι λίγες οι φορές μέσα στην ημέρα που η πόλη της Μυτιλήνης, μοιάζει με “πόλη - φάντασμα”.

Η παραπάνω κατάσταση, δίνει την ευκαιρία στους Δήμους να προβούν σε έργα βελτίωσης των πόλεων τους. Έτσι, κι ο Δήμος Μυτιλήνης, έχει τη χρυσή ευκαιρία να βάλει μπρος το έργο της <<Λαγκάδας>>, εκμεταλλευόμενος την περιορισμένη κυκλοφορία και το κλείσιμο των περισσοτέρων επιχειρήσεων, δίνοντας λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει -σε καθημερινή βάση- κατοίκους, επιχειρηματίες και οδηγούς.

Άλλωστε, έργα η ΔΕΥΑΛ,  πραγματοποιεί και στην Προκυμαία, κάτι που μπορεί κάλλιστα να πράξει και στην Αεροπόρου Γιανναρέλλη. Μια Αεροπόρο Γιανναρέλλη, η οποία εδώ και 1 χρόνο έχει κηρυχθεί ακατάλληλη για τη διέλευση οχημάτων βαρέων φορτίων, έπειτα από μερική καθίζηση που παρατηρήθηκε στο οδόστρωμα.

Επομένως, τώρα είναι η μεγάλη ώρα για να μπουν μπουλντόζες στο έργο της <<Λαγκάδας>>, κι ένα έργο χρόνων να γίνει πραγματικότητα.

O *Ευστράτιος Δ. Κοκκινέλλης είναι Δημοσιογράφος και Φοιτητής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών