Οι Πρόσκοποι της Λέσβου μένουνε σπίτι, μένουμε ενεργοί, μένουνε αντι - κορονοϊκοί!


Οι Πρόσκοποι της Λέσβου από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της πανδημίας του κορονοϊού covid 19 ανέστειλαν στο σύνολο τους τις δημόσιες δραστηριότητες τους συμβάλλοντας στην προστασία της δημόσιας υγείας, των ευπαθών ομάδων της κοινωνίας, των αγαπημένων τους προσώπων και ιδιαίτερα των ηλικιωμένων, προστατεύοντας τους ίδιους τους εαυτούς τους.


Οι Πρόσκοποι της Λέσβου παραμένουν όμως ενεργοί.

Αποδεικνύοντας ότι ο Ελληνικός Προσκοπισμός έχει πρόταση ακόμα και για όσους πιστεύουν ότι μένοντας σπίτι θα πλήξουν.

Συμμετέχοντας σε δημιουργικές ασχολίες από το σπίτι για όλες τις ηλικίες. Παιχνίδια, μαγειρέματα, συνταγές, ομαδικές παρακολουθήσεις ταινιών και συζήτηση για αυτές, περιπέτειες ακόμα και εικονικές κατασκηνώσεις. Γιατί μια σκηνή μπορείς να τη φτιάξεις ακόμα και στο δωμάτιο σου.

Υλοποιώντας ιδέες των βαθμοφόρων τους αλλά και δικές τους ιδέες, οι Πρόσκοποι όλων των ηλικιών πραγματοποιούν τακτικές διαδικτυακές «συγκεντρώσεις» που ο καθένας μπορεί να τις δει μέσω του facebook στις σελίδες των Προσκοπικών Συστημάτων της Λέσβου 2ο Σύστημα Προσκόπων Μυτιλήνης, 3ο Σύστημα Ναυτοπρόσκόπων Μυτιλήνης και 5ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μήθυμνας.


Τέλος με το νου στους ενήλικες Προσκόπους βαθμοφόρους σε όλο των κόσμο που ως μέλη υγειονομικών κοινοτήτων δίνουν μάχη για τη ζωή στην πρώτη γραμμή των Νοσοκομείων, οι Πρόσκοποι της Λέσβου από την πρώτη στιγμή έθεσαν στη διάθεση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, εφόσον τις χρειασθούν για οιονδήποτε λόγο, τις Προσκοπικές Εστίες της Μυτιλήνης.

Επίσης νέοι ενήλικες βαθμοφόροι των Προσκόπων της Λέσβου δήλωσαν από την πρώτη στιγμή εθελοντές σε προσπάθειες στήριξης ευάλωτων κατηγοριών συμπολιτών μας εφόσον τους ζητηθεί. Στο σύνολο τους παραμένουν ενεργοί στις γειτονιές τους ενισχύοντας όσους έχουν ανάγκη στην προμήθεια απαραίτητων αγαθών και φαρμάκων.