Ν. Κεραμέως: Ας είμαστε προετοιμασμένοι να μην ανοίξουν μετά το Πάσχα τα σχολεία (ΒΙΝΤΕΟ)


Το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα σχολεία μετά τις διακοπές του Πάσχα άφησε ανοιχτό η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Στο τραπέζι και το σενάριο για Πανελλαδικές τον Σεπτέμβριο.

αναστολή λειτουργίας είναι πάνω στο τραπέζι», τόνισε για τα σχολεία η Νίκη Κεραμέως μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (02.04.2020) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Μίλησε επίσης για τις Πανελλαδικές και το ενδεχόμενο παράτασης του σχολικού έτους.

Η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι ακόμη κι αν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια δεν ανοίξουν μετά το Πάσχα, η σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά δεν θα χαθεί. Στόχος του υπουργείου, είπε η Νίκη Κεραμέως, είναι οι Πανελλαδικές να γίνουν όσο πιο κοντά στην καθιερωμένη ημερομηνία έναρξής τους.

Το πότε θα γίνουν, βέβαια, εξαρτάται άμεσα από το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία. Το αν θα υπάρξει παράταση του σχολικού έτους και μείωση της ύλης «θα καθοριστεί όταν ξέρουμε πόσες διδακτικές ώρες έχουν χαθεί».

«Κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να αποφύγουμε το σενάριο του Σεπτεμβρίου για πάρα πολλούς λόγους», τόνισε η υπουργός Παιδείας αναφερόμενη στις Πανελλαδικές. Ο μόνος λόγος να γίνουν οι εξετάσεις το φθινόπωρο θα ήταν αν οι ειδικοί απαγόρευαν τους συγχρωτισμούς σε μια αίθουσα. Για την ώρα, πάντως, «δεν έχουμε τέτοια δεδομένα», συμπλήρωσε.