Ν. Χηρας: Κοντά στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής


ΔΕΛΤΊΟ  ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΞΕΚΙΝΑΜΕ»  Νικολάου ΧΗΡΑ 

 Στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε στις 30/03 για να υποδειχθεί «θέση παραμονής μεταναστών σε καραντίνα» οι θέσεις μας, ως παράταξη, για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ήταν για άλλη μια φορά ξεκάθαρες. Θεωρούμε πως την Πολιτική ευθύνη για τη σχεδίαση και την υλοποίηση οποιουδήποτε σχεδίου την έχει ο Δήμαρχος. 

   Στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο  στις 09/04/2020 καλούμασταν   εκ νέου να τοποθετηθούμε με νέα πλέον δεδομένα. 

  Αντιλαμβανόμαστε την εξαιρετικά επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών λόγω της εμφάνισης του Κορονοϊου covid19.

  O περιορισμός της διάδοσης του και η λήψη μέτρων είναι επιβεβλημένη. Αυτές τις ώρες έχει ιδιαίτερη σημασία να προστατευθούν όλοι οι συνδημότες μας αλλά και οι νέοεισερχόμενοι  μετανάστες. 

  Οι εικόνες που είδαμε το τελευταίο διάστημα με εξαθλιωμένους ανθρώπους να κοιμούνται στις λάσπες δεν αρμόζουν στον τόπο μας.

  Μετά την άτυπη συνάντηση με τους εκπροσώπους των φορέων της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος αλλά και του Ιατρικού Συλλόγου ,στην οποία συμμετείχε ο επικεφαλής της παράταξης μας κ ΧΗΡΑΣ Νικόλαος , άμεσα ενημέρωθηκαμε για όσα διημείφθησαν.

  Στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνάμε με την ανατροπή της καθημερινότητας μας σε όλα τα επίπεδα, οφείλουμε να διευκολύνουμε τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής στο έργο τους , είμαστε ΥΠΕΡ του αιτήματος των φορέων για καραντίνα δεκατεσσάρων (14) ημερών. 

   Παράλληλα, επειδή δεν θέλουμε να υπονομεύσουμε την άμεση, αποτελεσματική και αξιέπαινη αντίδραση της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας για το covid19 , η πλειονότητα της παράταξης μας για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας, στηρίζει την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής του κου ΒΕΡΡΟΥ Ταξιαρχη όπου υποδεικνύει ως τόπο απομόνωσης Καραντίνας των νεοεισελθεντων μεταναστών το Stage 2 στη Σκάλα Συκαμιάς και μόνο για όσο θα διαρκέσουν τα έκτακτα μέτρα για το Covid19.

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ
ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ 
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΗΡΑΣ