Με τηλεδιάσκεψη η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων


Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ), που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη στο πλαίσιο του περιορισμού εξάπλωσης του Covid – 19, συμμετείχε ο Πρόεδρος της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Απορριμμάτων και Περιβαλλοντικής Ανάπτυξης Λέσβου (ΔΕΔΑΠΑΛ Α.Ε.) και μέλος του Δ.Σ. του Δικτύου ΦοΔΣΑ Στέφανος Αποστόλου.

Το Δίκτυο και οι ΦοΔΣΑ που το συγκροτούν, αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες και την κινητήρια δύναμη του εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου, των υποδομών και εφαρμογής βέλτιστων πρακτικών στην ορθολογική διαχείριση των στερεών αποβλήτων της χώρας μας.
Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ενημέρωση των μελών για τρέχοντα θέματα και αμέσως μετά συζητήθηκε η διαμόρφωση θέσης του Δικτύου ΦοΔΣΑ προς την Επιτροπή Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις των έργων διαχείρισης απορριμμάτων. Ειδικότερα, εξετάσθηκε η υλοποίηση των έργων της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου, όπως Μονάδες Κομποστοποίησης, Μονάδες Επεξεργασίας Αποβλήτων και Πράσινα Σημεία.

Επίσης, οι τροποποιήσεις των Περιφερειακών Σχεδιασμών Διαχείρισης Αποβλήτων και του Εθνικού Σχεδιασμού, όπως και θέματα περιβαλλοντικών τελών και έργα διαχείρισης αποβλήτων της νέας προγραμματικής περιόδου και τα και τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την υλοποίησή τους.  


Ο Πρόεδρος της ΔΕΔΑΠΑΛ, χαρακτήρισε την συνεδρίαση γόνιμη και εποικοδομητική, στην κατεύθυνση της προώθησης λύσεων σε σημαντικά ζητήματα. «Σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα, - τόνισε ο κ. Αποστόλου - η ΔΕΔΑΠΑΛ, με ρεαλιστικό σχεδιασμό εργάζεται μεθοδικά, με στόχο να πετύχουμε τα βέλτιστα αποτελέσματα για τον τόπο μας». Τέλος, ευχήθηκε σε όλους τους κατοίκους της Λέσβου, καλή Ανάσταση - καλό Πάσχα και να έχουν υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και πρόοδο