Α. Βαλτας: Αναστολή λειτουργίας των ιατρείων λόγω έλλειψης προστατευτικού υλικού- Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο ΠΙΣ


Ο ΠΙΣ καλεί τους ιδιώτες γιατρούς να κλείσουν τα ιατρεία τους, εφόσον δεν διαθέτουν τον αναγκαίο εξοπλισμό προστασίας, όπως είναι οι μάσκες, τα γάντια και τα αντισηπτικά προϊόντα για την προφύλαξη των ασθενών, των ίδιων και του προσωπικού τους έναντι του κοροναϊού.

Συγκεκριμένα, σήμα κινδύνου εκπέμπει ο ΠΙΣ, επισημαίνοντας ότι οι ιδιώτες ιατροί δεν μπορούν να προμηθευτούν τα απαραίτητα είδη για την προστασία τους.  Επομένως, «λουκέτο» θα πρέπει να βάλουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες ιατροί, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, κατόπιν «της δέσμευσης όλων των ειδών προστασίας για τον κοροναϊό, στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση, εκδίδοντας και τη σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ)».

«Ανάχωμα» στη μαζική ροή των ασθενών προς τα κρατικά νοσοκομεία, τονίζει με νόημα ο ΠΙΣ, ότι αποτελούν οι γιατροί και το προσωπικό στο χώρο της ιδιωτικής υγείας. Ειδικότερα, οι εν λόγω ιατροί εξυπηρετούν σε ποσοστό ακόμη και 95% τους πολίτες που παρουσιάζουν συμπτώματα πιθανής λοίμωξης από κοροναϊό, είτε μέσω επισκέψεων, είτε μέσω τηλεφωνημάτων.

Σε ανακοίνωση του, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος υποστηρίζει ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας έχουν απευθυνθεί στους αρμόδιους φορείς, αλλά δεν έχει επιλυθεί το ζήτημα ή δεν υπάρχει σχετική μέριμνα.
Συνεπώς, ο ΠΙΣ ζητά από τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας να ενημερώσουν άμεσα όλους τους ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς να προχωρήσουν στην αναστολή λειτουργίας των ιατρείων τους, εάν δεν έχουν τα απαραίτητα είδη για την προστασία τους.

Την δυσαρέσκειά του εκφράζει ακόμη, ο ιατρικός κόσμος για την παράλειψή του από τα οικονομικά μέτρα στήριξης, με αποτέλεσμα πλέον να αντιμετωπίζει ζητήματα βιωσιμότητας, ενώ τίθεται και το ζήτημα της απώλειας χιλιάδων θέσεων εργασίας στα ιδιωτικά ιατρεία και τα εργαστήρια, σύμφωνα με τον ΠΙΣ.

«Οι νέοι γιατροί, οι πολυάριθμοι εργαζόμενοι στα ιδιωτικά ιατρεία και εργαστήρια και όσοι βγήκαν από την εργασία χωρίς να λάβουν σύνταξη, χρειάζονται τη στήριξη της πολιτείας, όπως αντίστοιχα και όλοι όσοι υποβάλουν για να τη λάβουν από σήμερα» τονίζει στην ανακοίνωσή του ο ΠΙΣ.

Πηγή: https://virus.com.gr/anastoli-leitoyrgias-ton-iatreion-logo-elleipsis-prostateytikoy-ylikoy/