Λίγες σκέψεις: Κλειστές οι εκκλησίες, το Πάσχα για τους πιστούς ..


**Γράφει ο Θεόδωρος Βαλσαμιδης

Δεν θα κρίνω την απόφαση, οι μέρες είναι δύσκολες.

Κατά τη γνώμη μου, θα μπορούσαν με κανόνες και συγκεκριμένες ώρες οι εκκλησίες να είναι ανοιχτές για τους πιστούς, όπως ήταν και το προηγούμενο διάστημα. Θα μου πείτε πως είμαστε σίγουροι ότι θα τηρηθούν οι κανόνες;

Μα όλοι εμείς δεν είμαστε που τηρήσαμε τους κανόνες όλο αυτό το διάστημα και δείξαμε την πρέπουσα υπευθυνότητα.

Επίσης, η πένθιμη καμπάνα της Μεγάλης Παρασκευής ή η χαρμόσυνη καμπάνα της Ανάστασης, προφανώς και δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα, όπως και τα ανοιχτά μεγάφωνα της εκκλησίας του χωριού για να ακούγεται η λειτουργία, επίσης δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα ..

Παρόλα αυτά, είμαι βέβαιος ότι θα τηρήσουμε ΟΛΟΙ τις αποφάσεις των αρμοδίων, με την ίδια ευθύνη που το πράξαμε μέχρι σήμερα.

Ας ζητήσουμε από τον Ιερέα της Ενορίας μας να προσευχηθεί για όλους μας, και ιδιαίτερα για όλους εκείνους που δίνουν τον δύσκολο αγώνα για να προστατέψουν τη ζωή όλων μας !!

Αυτό το Πάσχα θα είναι διαφορετικό, αλλά ίσως πιο αληθινό.. Ίσως μπορέσουμε να έρθουμε πιο κοντά στο Θείο Πάθος του Χριστού μας που σταυρώθηκε για χάρη μας, «Δι᾽ ημάς τους ανθρώπους και διά την ημετέραν σωτηρίαν», όπως ομολογούμε οι Χριστιανοί στο Σύμβολο της Πίστεώς μας. Για να μας απαλλάξει από τη φθορά και να μας χαρίσει τη δυνατότητα να μετάσχουμε στην αιώνια και αληθινή ζωή.

Καλή δύναμη σε όλους για τις Άγιες Ημέρες που έρχονται, ας προσκυνήσουμε τα Πάθη του Χριστού μας από το σπίτι μας και ας προσευχηθούμε να περάσει σύντομα αυτό το κακό και να είμαστε όλοι γεροί, τίποτα άλλο !!

Καλή Ανάσταση σε όλους !!!

** Περιφερειακός σύμβουλος Βορείου Αιγαίου της παράταξης «Εμείς για το Αιγαίο»