Το Πασχαλινό μήνυμα του Τομεάρχη Βορείου Αιγαίου της ΟΝΝΕΔ


Το μήνυμα του Τομεάρχη Βορείου Αιγαίου της ΟΝΝΕΔ Σαρρή Προκόπη 

Οι Άγιες ημέρες του Πάσχα σηματοδοτούν την ελπίδα, τη ζωή και την πορεία από τον Γολγοθά στη λύτρωση μέσω της Ανάστασης.

Σε παγκόσμιο επίπεδο οι άνθρωποι δοκιμάζονται από την πανδημία του νέου κοροναϊού. Καταγράφονται στιγμές δύσκολες και κρίσιμες για την πατρίδα μας και την ανθρωπότητα ολόκληρη.

 Αυτές οι πρωτόγνωρες συνθήκες που ζούμε σήμερα θα ξεπεραστούν σταδιακά με τη βοήθεια της Επιστήμης και τη συμμόρφωση στα αναγκαία μέτρα που έχει πάρει η Κυβέρνηση και θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. 

 Αυτό το Πάσχα σίγουρα είναι πολύ διαφορετικό από όλα όσα έχουμε ζήσει. Είναι μοναχικό, μακριά από τις θρησκευτικές μας συνήθειες και τις παραδόσεις , παράλληλα όμως εξαιτίας των όσων βιώνουμε διακατέχεται από μια έντονη πνευματικότητα και συλλογισμό.  Μέχρι τώρα γνωρίζαμε πως ο ανθρωπισμός και η αλληλεγγύη είναι όροι και προϋποθέσεις απαραίτητοι για την επιβίωση των μικρών κοινωνιών. Αυτή η πανδημία όμως φανέρωσε πως είναι και όροι επιβίωσης ενός ολόκληρου λαού.

  Η Ανάσταση του Χριστού όμως, διατηρεί την ελπίδα ζωντανή. Ας προσπαθήσουμε να βιώσουμε τις μέρες αυτές το μήνυμα της αναγέννησης και ανάτασης σε κάθε επίπεδο.   Ας ενώσουμε όλοι τις προσευχές μας, για να μαζέψουμε κουράγιο, δύναμη , πίστη ώστε να περάσουμε αυτή την μεγάλη δοκιμασία αλώβητοι. Να σταθεί ο λαός μας όρθιος και να προχωρήσει με αποφασιστικότητα στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται. Είμαι βέβαιος ότι με διαρκή προσπάθεια και προσήλωση στους στόχους που έχουμε θέσει, θα νικήσουμε και θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για καλύτερες ημέρες.

Εύχομαι αυτό το Πάσχα να λαμπρύνει τις καρδιές μας και να φέρει προσωπική και οικογενειακή ευτυχία στον καθένα μας ξεχωριστά.

Χρόνια Πολλά σε όλες και σε όλους, με υγεία κι αισιοδοξία για το αύριο.

Καλή Ανάσταση!!!
Καλό Πάσχα!!!

Με εκτίμηση 
Σαρρής Προκόπιος 
Τομεάρχης Βορείου Αιγαίου ΟΝΝΕΔ