«Ρουτίνα» οι μαζικές δολοφονίες και κακοποιήσεις ζώων στη Μόρια- ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ


ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Τείνει να γίνει καθημερινότητα η κλοπή και σφαγή ζώων στην ευρύτερη περιοχή της Μόριας, στη Λέσβο. Το φρικτό φαινόμενο επιτείνεται από την αδιαφορία των αστυνομικών, δικαστικών και πολιτικών αρχών της Λέσβου.

Στην ύπαιθρο συναντά κανείς σφαγμένα και γδαρμένα πρόβατα και κοτόπουλα και δηλητηριασμένα σκυλιά. Πρόκειται για εικόνες φρίκης, πλήρους διάλυσης και ασυδοσίας, που οδηγούν σε απόγνωση τους κατοίκους της περιοχής.

Το Σάββατο της Ανάστασης, 18/4/2020, ο Άνταμ, ένα Ροτβάιλερ τεσσάρων ετών, βρέθηκε από τον ιδιοκτήτη του Π.Μ. δηλητηριασμένο στο κτήμα του.

Ο Άνταμ είναι το τελευταίο μόνο θύμα στον μακρύ κατάλογο των δολοφονημένων σκυλιών στην περιοχή. Καθώς υπερασπίζονται το νοικοκυριό των ανθρώπων που τα αγαπούν και τα φροντίζουν, είναι συχνά ο πρώτος στόχος των εισβολέων. Γύρω από το πτώμα του Άνταμ κείτονταν, άγρια σφαγιασμένα, τέσσερα πρόβατα και τριάντα πέντε κότες. Το χώμα ήταν νωπό από το αίμα των άτυχων ζώων.

Με τρεμάμενη φωνή μας διηγήθηκε τα γεγονότα ο ιδιοκτήτης του αγροκτήματος Π.Μ. γνωστός φιλόζωος και παραγωγός λαχανικών της περιοχής: «Τηλεφώνησα αμέσως στην αστυνομία. “Ελάτε να δείτε τι μου έκαναν... Για μένα είναι σαν να έχασα μέλη της οικογένειάς μου”», τους παρακαλούσε. Μάταια. «Δεν ήρθε κανείς!» ενημερώνει τον εκπρόσωπο του Κόμματος για τα Ζώα στο Βόρειο Αιγαίο, Τόλη Μάτα.

Δυστυχώς, καμία αρμόδια τοπική αρχή η υπηρεσία δεν δείχνει ενδιαφέρον για τα εγκλήματα κατά των ζώων στην Μόρια.

«Το Κόμμα για τα Ζώα πιστεύει πως πρέπει να σταματήσουν οι παράνομες, συστηματικές δολοφονίες και κακοποιήσεις των ζώων στη Μόρια. Όλα τα ζώα έχουν δικαιώματα. Όσοι τα δολοφονούν -δηλητηριάζοντας ταυτόχρονα την ψυχή των ανθρώπων που τα φροντίζουν και τα αγαπούν- πρέπει να συλλαμβάνονται και να τιμωρούνται», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κόμματος για τα Ζώα στο Βόρειο Αιγαίο, Τόλης Μάτας.ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ