Τη Δευτέρα η απολογία του 55χρονου που πυροβόλησε μετανάστες στη Λέσβο (ΒΙΝΤΕΟ)


Προθεσμία για  να απολογηθεί τη Δευτέρα το πρωί πήρε ο 55χρονος που την Τετάρτη το βράδυ πυροβόλησε τέσσερις μετανάστες σε αγροτική περιοχή του Αφάλωνα και τραυμάτισε δύο από αυτούς.

Σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων .

Στο δικαστήριο για να του συμπαρασταθούν βρέθηκαν αρκετοί πολίτες κυρίως κάτοικοι των γύρω από το ΚΥΤ χωριών καθώς όπως υποστηρίζουν τα τελευταία πέντε χρόνια βιώνουν αλλεπάλληλα περιστατικά κλοπών και βανδαλισμών στις περιουσίες τους και δεν δικαιώνονται. Ο δικηγόρος μάλιστα του κατηγορουμένου τους ζήτησε να διαλυθούν καθώς αντίκεινται στα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Ο 55χρονος δε βρήκε τους αιτούντες άσυλο μέσα στο χωράφι του αλλά ισχυρίστηκε ότι πριν από μέρες κάποιοι, του είχαν κλέψει ζώα και όταν τους είδε στην περιοχή υπέθεσε ότι βρίσκονται στην περιοχή για αυτό το λόγο.


Οι αλλοδαποί κατέθεσαν ότι περπατούσαν στο δρόμο όταν πέρασε με το αυτοκίνητό του ο δράστης και δέχθηκαν τα πυρά.

Η εγκατάλειψη τεράστιων αριθμών  προσφυγικού πληθυσμού στα ΚΥΤ αλλά και η εγκατάλειψη των χωριών που  βρίσκονται γύρω από αυτές τις δομές που εδώ και χρόνια , η πολιτεία δεν έσκυψε πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν , έχει οδηγήσει τοπικές κοινωνίες να ενστερνίζονται τέτοιες συμπεριφορές που θα έπρεπε να είναι καταδικαστέες από όλους.

Να σημειώσουμε ότι στις ελάχιστες φορές τα τελευταία πέντε χρόνια που ο πληθυσμός του ΚΥΤ Μόριας έπεφτε  στις 4-5 χιλιάδες άτομα , δεν σημειώνονταν σε αυτό το μέγεθος παραβατικές συμπεριφορές.


Πηγή ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ