ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΕΩΣ 27 Απριλίου και βλέπουμε-Επίσημη παράταση των μέτρων απαγόρευσης (βίντεο)


Παράταση για άλλες τρεις εβδομάδες στους περιορισμούς μετακινήσεων των πολιτών. Μπλόκο σε όσους επιχειρούν να δηλώσουν άλλη διεύθυνση κατοικίας, ενόψει Πάσχα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, το απόγευμα του Σαββάτου, ανακοίνωσε ότι τα μέτρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας και τον περιορισμό των μετακινήσεων, λόγω κορονοϊού, παρατείνονται μέχρι τις 27 Απριλίου στις 06:00 το πρωί.

"Άλλες τρεις βδομάδες σκληρής προσπάθειας μπροστά μας", είπε χαρακτηριστικά με στόχο την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Τόνισε ακόμα ότι δεν θα διεκπεραιώνονται δηλώσεις αλλαγής διεύθυνσης κατοικίας και θα οριστούν υπό ποιες προϋποθέσεις μπορεί να γίνεται κάτι τέτοιο. Μπαίνει έτσι "φρένο", σε όσους επιχείρησαν να δηλώσουν ενόψει Πάσχα, ως κατοικία τους το εξοχικό τους.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι οι περιορισμοί στη μετακίνηση "δεν αφορούν συμπολίτες μας με σοβαρά προβλήματα υγείας, που έχουν ανάγκη την άσκηση ή την κολύμβηση", ωστόσο ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να έχουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Προειδοποίησε τέλος αυτούς που προσπαθούν να υπονομεύσουν τη συλλογική προσπάθεια, συνεχίζοντας να παραβιάζουν τους περιορισμούς μετακίνησης, ότι η Πολιτεία δεν θα τους παρακολουθεί με απάθεια, αλλά θα λάβει επιπλέον μέτρα αν χρειαστεί.