«Τσιόδρας & Χαρδαλιάς: «Υπάρχει υπόβαθρο που τα μέτρα είναι μέχρι τις 27 Απριλίου»» (video)


«Προέχει να μην υπάρχει εφησυχασμός. Δεν έχουμε ξεπεράσει τίποτα. Χρειάζεται υπευθυνότητα και σοβαρότητα», ήταν το μήνυμα από την πλευρά τόσο του υπ. Υγείας όσο και της Πολιτικής Προστασίας, σχετικά με τις ερωτήσεις για την χαλάρωση των μέτρων.

«Δεν θα επιτραπεί ο συγχρωτισμός σε αυλές και ταράτσες - Ακόμα δεν έχουμε ξεπεράσει τίποτα, αν δεν είμαστε σοβαροί μπορεί να βρεθούμε προ απροόπτου. Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο. Οποιαδήποτε παρέκκλιση μπορεί να μας φέρει πολλές εβδομάδες πίσω. Ο συγχρωτισμός σε ταράτσες και αυλές εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας μίλησε για τις χώρες που έχουν αρχίσει να κάνουν άρση μέτρων λέγοντας ότι το πάνε δοκιμαστικά. Στη Δανία πχ, ανοίγουν τα σχολεία, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί να τα ξανακλείσουν. Χρειάζονται κινήσεις βήμα-βήμα και σιγά-σιγά, τόνισε ο Έλληνας λοιμωξιολόγος.

Όπως και τις υπόλοιπες μέρες, έτσι και την ημέρα του Πάσχα ισχύουν όλα τα μέτρα στο ακέραιο, καθώς ο ιός δεν κάνει διακρίσεις. Σχετικά με την σταδιακή άρση μέτρων, έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας δηλώνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. Χθες, έφτασαν από το εξωτερικό 3 πτήσεις με 215 επιβάτες συνολικά, όλοι οι επιβάτες έμειναν στα ξενοδοχεία και υποβλήθηκαν σε τεστ όπου σήμερα τα αποτελέσματά τους βγήκαν όλα αρνητικά. Αναλυτικά, όλη η ενημέρωση για τον κορωνοϊό από υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.