Αφιέρωμα: Πάσχα στο λιμάνι του Μολυβου το 2018.. ..(βίντεο)


Την Κυριακή του Πάσχα το 2018 η ΕΡΤ3 μας ευχήθηκε  «Χριστός Ανέστη» από τη Λέσβο.

Την Κυριακή του Πάσχα 8 Απριλίου 2018 στις 13:30, η ΕΡΤ3 έκανε «Ελλήνων Πάσχα στον Μόλυβο» με τον Χάρη Αρβανιτίδη και την Έλσα Ποιμενιδου.

Στον γραφικό Μόλυβο της Λέσβου, οι φιλόξενοι κάτοικοι προσκαλούν σε ένα πλούσιο δίωρο εορταστικό πρόγραμμα με χρώμα, μουσική και χορό. Τοπικά εδέσματα φτιαγμένα από τα χέρια των γυναικών του Μολύβου, ανάμεσα σε σαλκίμια, στο μπλε του Αιγαίου και κάτω από έναν φωτεινό ήλιο.

Όλα αυτά με τη φροντίδα του πολιτιστικού φορέα Μολύβου. Χορεύει το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου «Μήθυμνα». Παρουσιάζονται έθιμα και παραδόσεις του τόπου, όπως το έθιμο «της κούνιας», το τσουρέκι «της πεθεράς», καθώς, επίσης, οι δράσεις και οι  πλούσιες δραστηριότητες του Μόλυβου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 08/04/2018, στις 13:30 Μαγνητοσκοπημένη δίωρη εορταστική εκπομπή, παραγωγής ΕΡΤ3, 2018. Την Κυριακή του Πάσχα θα σας ευχηθούμε «Χριστός Ανέστη» από τη Λέσβο. Παραγωγή: ERT3 Σκηνοθεσία: Χρύσα Νίκου Παρουσίαση: Χάρης Αρβανιτίδης, Έλσα Ποιμενίδου Αρχισυνταξία: Τζένη Ευθυμιάδου, Ξάνθος Χύτας Διεύθυνση παραγωγής: Γιάννης Γκρισπάνης