Δωρεά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού αξίας 200.000€ στο νοσοκομείο Μυτιλήνης


H Διοίκηση του Γ.Ν. Μυτιλήνης «Βοστάνειο» εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες στο Ελβετικό Ίδρυμα Guido Fluri και την Ελβετική Προτεσταντική Εκκλησία που σε συνεργασία  με  το Ίδρυμα PROASYL  της Γερμανίας και την υποστήριξη Προσφύγων στο Αιγαίο (Ελληνική Μη κυβερνητική Οργάνωση) για την πρωτοβουλία τους να υλοποιήσουν  δωρεά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού συνολικής αξίας άνω των 200.000€. Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη ενώ μέχρι σήμερα η εκτιμώμενη αξία των ειδών που έχουν παραληφθεί ανέρχεται σε ποσό τάξεως 120.000€.

Η δωρεά περιλαμβάνει είδη ουσιαστικής συμβολής στην ποιοτική βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του νοσοκομείου μας όπως απινιδωτές, θερμοκοιτίδα, αναπνευστήρες, test ανίχνευσης ύποπτων κρουσμάτων covid-19, ιστοκινέτα, σταθερές πολυθρόνες/κλίνες, γάντια κλπ.

Ειδικότερα στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας covid-19, τέτοιες ενέργειες συνεισφοράς, αλληλεγγύης και ανθρωπισμού είναι αξιέπαινες και συμβάλουν ουσιαστικά στο έργο μας.

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στην κυρία Ε. Λατσούδη η οποία συνέβαλλε και αποτέλεσε τον συνδετικό κρίκο επικοινωνίας για την επίτευξη – υλοποίηση της συγκεκριμένης δωρεάς.

 Η υποχρέωση παροχής υπηρεσιών υγείας στον εγχώριο και τον προσφυγικό – μεταναστευτικό πληθυσμό του ακριτικού μας νησιού κάτω  από αντίξοες  συνθήκες είναι διαρκής. Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι ανεκτίμητη και με ανιδιοτελείς συμμάχους η μάχη υπεράσπισής της έχει πάντα καλύτερες προοπτικές και αποτελέσματα.