Δραματική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού SARS-CoV-2 - Στα 99 τα περιστατικά σε όλη την Ελλάδα


Αλλα 10 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού SARS-CoV-2 ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στη χώρα μας.

Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται πλέον σε 99, από τους οποίους 95 είναι ελληνικής καταγωγής και 4 ξένης υπηκοότητας.

Στην εντατική

Δύο από τους ασθενείς -όπως έγινε επισήμως γνωστό- νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών και του ΑΧΕΠΑ. Όλοι οι υπόλοιποι είναι σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται, 29 εξ’ αυτών νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Μυτιλήνη, 68 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους.

Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των νέων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη, αναφέρει ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ Σωτήρης Τσιόδρας.

Η καθημερινά πάντως αύξηση των περιστατικών επιβεβαιώνει τους αρχικούς φόβους των ειδικών ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει κατοκόρυφη διαπίστωση νέων περιστατικών, ενώ σε δύο με τρεις εβδομάδες αναμένεται η μεγαλύτερη έξαρση του κοροναϊού. 

Αξιοσημείωτο είναι πως οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι τα περιστατικά στη χώρα μας είναι πολλαπλάσια από αυτά που έχουν εντοπισθεί καθώς πολλοί πολίτες που έχουν προσβληθεί είτε δεν το έχουν δηλώσει επειδή έχουν ήπια συμπτώματα είτε δεν το έχουν αντιληφθεί καν επειδή μπορεί να είναι ασυμπτωματικοί. 

Κάτι βέβαια που ενισχύει την ανησυχία και της αρμόδιας επιτροπής για περαιτέρω διασπορά του κοροναϊού στον γενικό πληθυσμό. 

Πηγη ethnos.gr