ΡΕΠΟΡΤΑΖ L.P: Έρημη πόλη η Μυτιλήνη λόγω κορονοϊού (PICS)


Σε έρημη πόλη έχει μετατραπεί εδώ και λίγες ημέρες η Μυτιλήνη, μετά την γνωστοποίηση του ενός μέχρι στιγμής επιβεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊού στο Πλωμαρι.

Στην Μυτιλήνη αλλά και στα χωριά, ο φόβος της επιδημίας έχει ερημώσει τους δρόμους.

«Η ασθένεια έχει αναστατώσει τις ζωές μας. Φοβόμαστε. Δεν υπάρχει ούτε μάσκα, ούτε αντισηπτικό. Οι άνθρωποι τα έχουν ανάγκη , αλλά δεν τα βρίσκουν», λέει στο LesvosPost κάτοικος της Μυτιλήνης.

Οι εμπορικές δραστηριότητες έχουν ατονήσει. Οι εργαζόμενοι ενθαρρύνονται να μένουν στα σπίτια τους. Οι δρόμοι είναι έρημοι. Τα καταστήματα άδεια, οι καταστηματάρχες και οι υπάλληλοι κάνουν γενική καθαριότητα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

«Είναι η δουλειά να μεταφέρω ανθρώπους, αλλά κανείς δεν βγαίνει από το σπίτι του», λέει ντόπιος οδηγός ταξί. «Αν αυτό συνεχιστεί, δεν θα έχουμε λεφτά για να φάμε. Χθες έβγαλα πολύ λίγα, σήμερα (σσ χθες) δεν είχα κανέναν πελάτη».

Η κίνηση στις κεντρικούς οδούς της Μυτιλήνης σε ώρες αιχμής είναι ελάχιστη έως ανύπαρκτη, οι στάσεις λεωφορείων σχεδόν άδειες και τα οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους σπάνια.

Πολλά σημεία του κέντρου της Μυτιλήνης, που γενικά έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε κατακλυσμένα από κόσμο και αυτοκίνητα, είναι από το πρωί σχεδόν άδεια.

Οι πολίτες εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για το πώς θα εξελιχθεί η όλη κατάσταση.

Δείτε χθεσινές φωτογραφίες από την πόλη της Μυτιλήνης σε ώρες αιχμής

Μεσημέρι ώρα 13:00





Και βράδυ στην προκυμαία Μυτιλήνης ώρα 20:30


Σε έρ