COVID-19 - Ένωση λιμενικών Λέσβου «Πάρτε άμεσα μετρα για το προσωπικό του Λ.Σ»


Το Δ.Σ της Ένωσής μας αντιλαμβανόμενο την κρισιμότητα της κατάστασης που έχει προκύψει και βιώνουμε όλοι, από την πανδημία πλέον του Κορωναιού, θεωρεί χρέος να επισημάνει μια σειρά από ενέργειες οι οποίες πρέπει άμεσα να γίνουν, προκειμένου να προστατευτεί η υγεία των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, αλλά και των πολιτών που εξυπηρετούμε.

Ζητάμε την άμεση διάθεση επαρκούς υγειονομικού υλικού αυτοπροστασίας μας, καθώς και  υλικό απολύμανσης. Ειδικές στολές προστασίας για του συναδέλφους που υπηρετούν στα πλωτά μέσα, καθώς και για όσους έρχονται σε άμεση επαφή με τους συλληφθέντες μετανάστες.

      2.     Την απολύμανση των πλωτών μέσων μετά από κάθε περιστατικό διάσωσης – σύλληψης μεταναστών.  Την απολύμανση των μέσων μεταφοράς και των χώρων φύλαξης τους, καθώς και των γραφείων των Υπηρεσιών μας.

     3.  Την εφαρμογή της πράξης Νομοθετικού περιεχομένου που αφορά στην άδεια ειδικού σκοπού, δεδομένου ότι οι συνάδελφοι ήδη ταλαιπωρούνται από το κλείσιμο των σχολείων  και βρίσκονται σε αδιέξοδο. Επισημαίνουμε ότι αυτό θα έπρεπε ήδη να έχει συμβεί .

      4.  Την απαλλαγή από τα υπηρεσιακά καθήκοντα των συναδέλφων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

      5. Την αναστολή λειτουργίας όλων των δραστηριοτήτων που αφορούν στην εξυπηρέτηση των πολιτών για μη επείγοντα θέματα γραφειοκρατικής φύσεως και τη λειτουργία της Υπηρεσίας με προσωπικό ασφαλείας, όπως αυτό των Βαρδιών.

Εδώ θέλουμε να επισημάνουμε τον προβληματισμό και την δυσαρέσκεια μας, διότι εν μέσω αυτής της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης, αντιμετωπίζουμε μια απαράδεκτη κατάσταση όσον αφορά την διεκπεραίωση και διαμονή των μεταναστών, που αυτή την στιγμή κρατούμε σε  τέσσερα (04) διαφορετικά σημεία του νησιού, έξω από κάθε λογική ασφάλειας και κυρίως υγιεινής, ειδικά στην παρούσα συγκυρία.

Επιτέλους πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να δείξουν την επιβαλλόμενη προσοχή και μέριμνα, για το που θα μεταφερθούν αυτοί οι άνθρωποι και να μας το  υποδείξουν το γρηγορότερο, ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις που μπορεί να γίνουν ανεξέλεγκτες.

Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές, προς κάθε κατεύθυνση, πως ως Λιμενικοί για άλλη μια φορά θα πράξουμε το παν, σε ότι μας αφορά, ώστε να βοηθήσουμε και εμείς στο να  εξέλθουμε και από αυτήν την δοκιμασία, όλοι μας δυνατοί με αισιοδοξία.

Γι΄αυτό απαιτείται να εισακουσθούμε σε όσα  επισημαίνουμε και ζητάμε, ενώ δηλώνουμε ότι απαιτούμε την δέουσα προσοχή και μέριμνα ως εργαζόμενοι ειδικά σε θέματα που είναι εφικτό να επιλυθούν, διότι άλλο είναι να αποδεχόμαστε τον κίνδυνο, που εκ των πραγμάτων θέτουμε, εξαιτίας της κατάστασης που έχει προκύψει και του καθήκοντος μας την υγεία μας, και άλλο αυτό να συμβαίνει από παραλείψεις που επιβάλλεται να μην υπάρξουν.
 
Για το Δ.Σ.
Εκ μέρους όλων των Συναδέλφων
            Ο Πρόεδρος                                                                       Ο Γεν. Γραμματέας
ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑΣ Φώτιος                                                   ΚΟΥΤΡΟΜΠΙΛΑΣ Γεώργιος