Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ- "Άσυλο, στέγη, δωρεάν πρόσβαση σε Υγεία – Παιδεία, ίσα δικαιώματα στους μετανάστες"


Την ώρα που η Ελλάδα μάχεται στον Έβρο και στα νησιά ενάντια στον υβριδικό πόλεμο της Τουρκίας, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ της Λέσβου διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Μυτιλήνη και καλεί την κυβέρνηση να ανοίξει τα σύνορα ώστε να μπουν οι χιλιάδες μετανάστες στην Ελλάδα, μάλιστα μιλάει για Άσυλο, στέγη, δωρεάν πρόσβαση σε Υγεία – Παιδεία και ίσα δικαιώματα σε όλους τους μετανάστες παράνομους και μη...

Η ανακοίνωση τους:

Κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΠΕΜΠΤΗ 5 Μαρτίου 2020 ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ, 5:00 μ.μ.
 Ανοίξτε τα σύνορα στους πρόσφυγες!
  • Άσυλο, στέγη, δωρεάν πρόσβαση σε Υγεία – Παιδεία, ίσα δικαιώματα.
  • Άμεσος απεγκλωβισμός των χιλιάδων προσφύγων από τα νησιά. Κατάργηση του αίσχους της Μόριας, ούτε κλειστά -ούτε ανοιχτά κέντρα κράτησης   να κλείσουν τώρα τα στρατόπεδα – φυλακές.
  • Ελεύθερη και ασφαλής μεταφορά των προσφύγων προς την ενδοχώρα, σε ανθρώπινες συνθήκες μέσα στις πόλεις, δυνατότητα να ταξιδέψουν στις χώρες που επιθυμούν.
  • Να καταργηθούν οι ρατσιστικές συμφωνίες ΕΕ-Ελλάδας –Τουρκίας και Δουβλίνο ΙΙ. Όχι στα ματωμένα τείχη της Ευρώπης – Φρούριο.
  • Άμεσος τερματισμός του πολέμου στη Συρία. Καμιά εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Δεν πολεμάμε για τις εξορύξεις και τις ΑΟΖ – διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών της Ελλάδας – Τουρκίας και της ευρύτερης περιοχής.
  • Όχι στην χρησιμοποίηση των φαντάρων σαν δύναμη καταστολής των προσφύγων.