ΟΝΝΕΔ Λέσβου: «Εγκληματική ανευθυνότητα των "γνωστών - αγνώστων" να μη ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών»


Ανακοίνωση από την ΟΝΝΕΔ Λέσβου για τις χθεσινές συγκεντρώσεις και πορείες στην Μυτιλήνη

Στην κρίσιμη δοκιμασία που αντιμετωπίζει η χώρα μας λόγω της πανδημίας η προστασία της Δημόσιας Υγείας είναι καθήκον και χρέος όλων μας.
Σήμερα (σσ χθες) ωστόσο πραγματοποιήθηκαν δύο πορείες  (πρωί και απόγευμα) αλληλέγγυων, αναρχικών, ΜΚΟ  και κομμάτων της Αριστεράς που έθεσαν  σε κίνδυνο την τιτάνια προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να ανακοπεί η υψηλή μεταδοτικότητα του ιού.  

Οι αρχές, οφείλουν να εγκαταλείψουν την αδράνεια και να εφαρμόζουν το νόμο παντού δίχως διακρίσεις. Δε γίνεται να εφαρμόζεται ο νόμος στην περίπτωση της κομμώτριας ή του ιδιοκτήτη φροντιστηρίου αλλά όχι για τους πρωτεργάτες αυτής της πορείας .
Όπως σημειώνει ο Μίκης Θεοδωράκης «Ο μεγαλύτερος φασισμός είναι ο Αριστεροφασισμός» και δεν θα ανεχθούμε κανέναν να δρα κατ' αυτόν τον τρόπο, αδιαφορώντας για τους νόμους και την κρισιμότητα της κατάστασης.
Απέναντι στην εγκληματική ανευθυνότητα των "γνωστών - αγνώστων" να μη ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών, εμείς καλούμε τους πολίτες να τηρούν στάση ευθύνης παραμένοντας ψύχραιμοι και ενημερωμένοι καθημερινά από το Υπουργείο Υγείας και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Η ανάγκη να τηρήσουμε τις οδηγίες των γιατρών είναι επιτακτικότερη ειδικά στο νησί μας που μαστίζεται συγχρόνως από το μεταναστευτικό .  Είναι τέτοιες οι στιγμές που δεν χωρούν μικροπολιτικά παιχνίδια από ακραίες ομάδες που βάζουν σε κίνδυνο πλήθος πολιτών.
Οι αριθμοί των νεκρών στην γειτονική Ιταλία δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού. Ας είμαστε προσεκτικοί και υπεύθυνοι σε ό,τι κάνουμε. Εμείς μένουμε σπίτι, έτσι ώστε η επόμενη μέρα να βρει εμάς και τους γύρω μας ξανά μαζί.