Κορονοϊος στην Λέσβο: Σιγή ιχθύος από τις τοπικές αρχές- Αναστάτωση σε όλο το νησί- Ενημέρωση.. από τον ΕΟΔΥ χωρίς την Λέσβο


Άφαντες παραμένουν οι τοπικές αρχές δήμοι, περιφέρεια, νοσοκομείο μετα και την δημοσιοποίηση του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στην Λέσβο. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Καμιά ανακοίνωση ούτε καν για την περιοχή που βρέθηκε ο ιός το Πλωμαρι.

Τι θα γίνει με τα σχολεία; , με τους κατοίκους που ήρθαν σε επαφή με την γυναίκα φορέα του ιού;

Τίποτα όλα στο σκοτάδι…

Ο κόσμος έχει αρχίσει να πανικοβάλλεται, και οι αρχές του τόπου μας σιωπούν..

Πάντως πληροφορίες μας αναφέρουν πως δεν έχει νοσήσει το συγγενικό περιβάλλον της γυναίκας από το Πλωμαρι ενώ συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών της. Η ίδια παραμένει σε ειδικό θάλαμο του νοσοκομείου Μυτιλήνης με ήπια συμπτώματα και είναι πάρα πολύ καλά στην υγεία της.

Ο ΕΟΔΥ προχώρησε σε μια γενική ανακοίνωση χωρίς καν να αναφερθεί στο κρούσμα της Λέσβου, και φυσικά χωρίς καν να ανακοινωθούν νέα μέτρα για το Πλωμαρι η για όλο το νησί μας…

Αναλυτικά:

Στα 84 έφτασαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς πριν από λίγο ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Υγείας 11 νέα κρούσματα.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, από τους 84, οι 81 είναι Έλληνες και τρεις ξένοι. Συνολικά 56 άτομα συνδέονται με την εκδρομή στους Αγίους Τόπους, 47 ήταν στο γκρουπ και 9 είναι οι επαφές τους που νόσησαν.

Από τους 84, 27 νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, με πιο σοβαρό περιστατικό τον 66χρονο οποίος νοσηλεύεται με βαριά πνευμονία στο νοσοκομείο του Ρίου. 57 άνθρωποι είναι σε απομόνωση στην οικία τους.

Τέσσερα από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα δεν έχουν ιστορικό έκθεσης, που σημαίνει ότι μιλάμε για κρούσματα "ορφανά".

"Η διαδικασία επιδημιολογικής διερεύνησης και ιχνηλάτησης των επαφών των νέων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη" ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.

Η παιδίατρος Ειρήνη Σιμαντιρη ενημερώνει τους φίλους της:

Κατόπιν προσωπικής τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον ΕΟΔΥ και αναφοράς του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος κορόναϊού στο νησι,δόθηκαν οι παρακάτω οδηγίες:
Όσοι ηρθαν σ επαφή με το κρούσμα και το περιβάλλον του,θα παραμείνουν σπίτι τους για 14 μέρες

Αν κάποιος απ αυτούς παρουσιάσει πυρετό κ βήχα σ αυτό το διάστημα να επικοινωνήσει με το γιατρό του

Όσοι (απο το Πλωμαρι )έχετε κλείσει ραντεβού στο ιατρείο μου θα σας κλείσω νέα ραντεβού μετά τη συμπλήρωση του αναφερόμενου διαστήματος

Οι υπόλοιποι (όσοι δεν είχαν επαφή),μην πηγαίνετε σε πολυσύχναστα μέρη,ακυρώστε γενέθλια κ γιορτές ,πλύντε καλά τα χέρια σας κ ελέγξτε ποιους είδε,αν κάποιος σας ζητήσει να έρθει στο σπίτι σας

Η νόσος είναι ήπια κυρίως στα παιδιά,ο καθένας μας με προσωπική ευθύνη να προστατεψει τις ευάλωτες ομάδες