Νέα μέτρα από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Κοροναιου


Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου εναρμονισμένος με τις κεντρικές κατευθύνσεις και οδηγίες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, λαμβάνει ειδικά επιπρόσθετα μέτρα προκειμένου αφενός να ενισχύσει την σωστή εφαρμογή των υπαρχόντων μέτρων, αφετέρου να μπορεί να συμβάλλει με τις δικές του δυνάμεις τις υπηρεσίες Υγείας και Πολιτικής Προστασίας της Λέσβου.

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες έκτακτες (τηλε)συνεδριάσεις της Εκτελεστικής του Δήμου και ελήφθησαν οι πρώτες αποφάσεις που αποσκοπούν καταρχήν στα εξής:

Έλεγχος και βοήθεια των ηλικιωμένων και συνδημοτών που διαμένουν μόνοι
Συνεχής ενημέρωση των δημοτών με ηχητικά μέσα
Αποτροπή εξόδου των δημοτών χωρίς σημαντικό λόγο από το σπίτι
Έλεγχος εφαρμογής των μέτρων από καταστήματα
Καθημερινός έλεγχος ευπαθών ομάδων για τυχόν ανάγκες
Ειδική μέριμνα για όσους πολίτες ήρθαν τις τελευταίες ημέρες στους οικισμούς του Δήμου

Καθορισμός χώρων για την απευκταία ενδεχόμενη διαμόρφωση δομών υγείας

Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου να οργανωθούν και να έχουν επιτυχία οι προγραμματιζόμενες δράσεις της δημοτικής αρχής, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ιορδάνης Ιορδάνου, θα έλθει σήμερα σε επαφή με όλους τους προέδρους των κοινοτήτων για να ενταχθούν και εκείνοι στον επιχειρησιακό σχεδιασμό. Ενώ αύριο Κυριακή αποφασίστηκε να γίνει έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) του Δήμου, για να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή οργάνωση με την Αστυνομία και το Στρατό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Δυτικής Λέσβου έχει ήδη ενεργοποιηθεί μέσω της Αντιδημάρχου Εθελοντισμού Ζαχαρούλας Ιωακείμ προκειμένου να συνδράμει της κρίσιμης προσπάθειας προστασίας των ηλικιωμένων συμπολιτών μας. Ανοίγοντας από την περασμένη εβδομάδα τηλεφωνική γραμμή (22533-50220)  καταγραφής των δημοτών που χρήζουν εξυπηρέτησης είτε για φάρμακα είτε για είδη πρώτης ανάγκης και εθελοντών οι οποίοι θα συμμετέχουν στο εγχείρημα.

Ενώ παράλληλα η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Ιωάννα Κατανάκη, ευρισκόμενη σε επαφή με τον Σύνδεσμο Κοινωνικής Προστασίας των δύο Δήμων αλλά και με τις δομές του «Βοήθεια στο Σπίτι» στη Δυτική Λέσβο, συντονίζει ήδη τις ενέργειες προκειμένου να γίνει η καλύτερη δυνατή καταγραφή των ευπαθών ομάδων.  

Το τηλέφωνο εδώ για την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας για τους Δημότες της Δυτικής Λέσβου είναι 22533 – 50502.

Με δεδομένο ότι οι επόμενες δύο εβδομάδες θεωρούνται κρίσιμες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο Δήμος Δυτικής Λέσβου λαμβάνει πρωτοβουλίες για να σταθεί με ουσιαστικό τρόπο δίπλα στους δημότες. Συνιστά στους δημότες να πειθαρχούν στις κεντρικές οδηγίες και ειδικά σε αυτήν που μας καλεί να μείνουμε στο σπίτι και θα ενημερώνει συνεχώς για τις δυνατότητες παροχής βοήθειας. Να σημειωθεί τέλος πως από τη Δευτέρα θα ανακοινωθούν οι προγραμματιζόμενες δράσεις απολύμανσης κλειστών και υπαίθριων δημοσίων χώρων.