Εξωτερικό ιατρείο πρώτης αξιολόγησης έξω από το ΚΥΤ της Μόριας


Τοποθετήθηκαν σήμερα οι οικισκοι που θα λειτουργήσουν σαν εξωτερικά ιατρεία πρώτης αξιολόγησης για ύποπτα κρούσματα κορονοιου στις δομές μεταναστών.

Με χρηματοδότηση της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου αναμένεται εντός τών ημερών να στελεχωθούν με ιατρικό προσωπικό και να λειτουργήσουν τα εξωτερικά ιατρεία με σκοπό να μην επιβαρυνθούν τα δημόσια νοσοκομεία από τα ύποπτα κρούσματα κορονοιου στις δομές μεταναστών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.


Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης πού παραβρέθηκε στην εγκατάσταση του οικίσκου έξω από το ΚΥΤ της Μόριας δήλωσε:

"Εντός των προσεχών ημερών θα λειτουργήσουν στελεχωμένα με ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό τα τρια ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΩΣ για έγκαιρο εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων κορωναίου σε μετανάστες. Οι οικισμοί εγκατασταθηκαν εμπρός απο τα ΚΥΤ Μόριας Λέσβου, ΒΙΑΛ Χίου και Βαθέος Σάμου.

 Ειναι μια πρωτοβουλία και χρηματοδότηση της Περιφερειας Βορειου Αιγαίου για προστασία του γηγενούς πληθυσμού και των μεταναστών . Ο θεός βοηθός μας!  (Μόρια και Βαθύ , 26.03.2020)."